Bogata koncertna sedmica u Beogradu, Zagrebu, Podgorici i Nikšiću

20 oktobar 2017
Author :  

U sledećih sedam dana, uključujući i danas odnosno noćas kada nas očekuju čak tri koncertna događaja za svesrdnu preporuku u Beogradu, da ne pominjemo ranije najavljeni koncert Sigur Ros u zagrebačkom Domu sportova, biće veoma živo - uživo! - jer slijede koncerti koje ne bi trebalo propustiti u Zagrebu, Podgorici i Nikšiću. Ukratko, Jarboli sviraju povodom Dana oslobođenja, Svemirko osvaja Beograd nakon što je osvojio Novi Sad i Zagreb, u potonjem pjeva Bojana Vunturišević, Dža ili Bu rokaju u Podgorici i Nikšiću, gdje će nastupiti i Kanda, Kodža i Nebojša pa M.O.R.T. , oba nakon kratke turneje po regiji.

20.10. Jarboli/Mravi + Stuttgart Online + Svemirko live u Beogradu

U aromatičnom i romantičnom synth popu sa sofisticiranim gitarama uživaće večeras svi koji se zapute u KC Grad, gdje Svemirko sa svojim izvrsnim bendom promoviše album “Vanilija”. Kao savršeno muzičko predjelo poslužiće meka gitara i topli zvuci sintisajzera kantautora Rogija, koji će predstaviti pjesme sa albuma “U međuvremenu”.

Građanski aktivisti koji su inicirali projekat “Ne da(vi)mo Beograd” priređuju na današnji slobodarski dan besplatan koncert na Trgu Republike, na kojem će glavne zvijezde biti ultimativni BG bend Jarboli, koji koliko znamo odavno nisu svirali uživo, a pored njih zasviraće i nedavno ponovo okupljeni Mravi, oni će izvesti i najnovije numere, na pravom mjestu počev od 20h biće i bend Trnje i Horkestar, a na kraju muzičkog hepeninga - MC Cjofo.

Iste večeri, dakle noćas, garažni rock trio Stuttgart online prašiće u klubu Fest u Zemunu, a pored poznatih pjesama sa prva dva albuma paralelnog sastava Bojana Slačale (iz ušminkanijeg benda Artan Lili), Demira i Marka, na repertoaru će se naći i novi singl “Ljudi od reči”.

21.10. Darko Rundek u Osijeku, potom u Ljubljani

Darko Rundek gostuje u Osijeku, a turneju pod nazivom “Apokalypso Now” nastavlja u kultnom prostoru Kino Šiška u Ljubljani 26. oktobra, gdje će nastupiti sa bendom okupljenim povodom dvadesetogodišnjice od objavljivanja svog prvog, a po mnogim mišljenjima i (njegovog) najuspjelijeg solo albuma.

20. - 25. 10. Kanda, Kodža i Nebojša u BiH, Crnoj Gori i Hrvatskoj

U Sarajevu ove noći startuje mini turneja alternativnih rokera koji će izvoditi uživo aktuelni album "UŽIVO", sledećeg dana su u Mostaru, a 22. i 23. oktobra u Nikšiću i Podgorici, gdje imaju isto tako fanatične slušaoce. Mini turneju nastavljaju u Rijeci a 25. oktobra sviraju u Tvornici kulture, koncertnom prostoru koji je, kada se sve sabere, okupio najzanimljivija muzička imena tekuće godine.

26.10. Bojana Vunturišević + SEINE live u Zagrebu

26. oktobra Bojana Vunturišević promoviše svoj sjajni (prvi solo) album “Daljine” koji smo već detaljno predstavili na stranicama Stereo Art magazina. Budući da je to jedan od najboljih regionalnih albuma ove godine, koncert Bojane i benda u zagrebačkom klubu Sax! ne bi nipošto valjalo zaobići.

Iste noći, tog 26.oktobra, trio Seine sviraće manje snene a više beskompromisno i strasno kako samo oni umije, u Tvornici kulture predstaviće takođe svoj prvi zajednički album “Sno sna” o kojem će se tek pisati, a koji će se, sasvim sigurno, naći među najboljim regionalnim izdanjima 2017. godine.

Dva dana ranije, dakle 24. oktobra u beogradskom Elektropioniru zajedno nastupaju Haiku Garden iz Ljubljane i budvansko-beogradski duo Haze&Ash koji je nedavno nastupio i na Indirektu u istom gradu. Dva vrlo zanimljiva autorska benda na regionalnoj sceni od kojih je prvi bio predgrupa Jesus and Mary Chain a o drugom ćemo, prema najavama onih koji su čuli pjesme sa njihovog dolazećeg debi albuma, tek slušati…

25. i 26. OKTOBRA  Dža ili Bu + M.O.R.T. u Podgorici i Nikšiću

25.10. u Berlinu, kultnom podgoričkom kafiću, Dža ili Bu će svirati pjesme iz svog tridesetogodišnjeg kataloga, a Sabljar će sa svojim punk-rock saborcima, sledeće noći nastupiti i u nikšićkom Blues Brothers baru. Gužva je izvjesna, jer su oba prostora mala po gabaritima za tako poznatu, a i voljenu grupu.

Na istom mjestu, u istom baru u Nikšiću, okupiće se fanovi benda M.O.R.T. koji takođe zvuče žestoko uživo, a punk energiju vješto miješaju sa bluesom, pa će se tako predstaviti na pravom mjestu, u Blues baru, neposredno nakon njihovih nastupa u Novom Sadu (26.10. u Firčijevom studiju) i Beogradu (ponovo KC Grad, 27. oktobra), te Kragujevcu i Nišu gdje sviraju 28. i 29. oktobra.

Ne zaboravimo ni rock hodočašće u beogradskoj Areni, gdje će eksluzivno nastupiti Nick Cave sa Bad Seeds, o čemu smo već pisali. Dakle, vrlo zanimljiva i živa koncertna ponuda mladih autora, zatim već afirmisanih muzičara koji se predstavljaju (sa) novim projektima, kao i etabliranih muzičkih zvijezda koje uokviruju ovu značajnu koncertnu sedmicu.

353 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio