Lista preporuka

Rate this item
(0 votes)

U vremenu kad je teško okupiti živu publiku da pogleda jedan ozbiljniji igrani film, entuzijazam ekipe okupljene oko Rokumentarnih dana, festivala dokumentarnog filma u čijem je fokusu muzika, zaista zaslužuje divljenje. S minimumom sredstava, ipak nisu sabili program, već su odlučili da rade onako kako su od početka zamislili – kroz četiri sadržajna festivalska dana provući će nekoliko značajnih filmova o velikim imenima regionalne muzike, i o onima koji su u povojima sopstvenih muzičkih putešestvija.

Festival će se po drugi put održati na dvije lokacije u Nikšiću, u čuvenoj sali JU „Zahumlje“, i u inspirativnom prostoru već kultnog Blues Brothers Bara, čija su vrata već deset godina otvorena za kvalitetne stvaraoce iz gotovo svih oblasti umjetnosti.

Rate this item
(0 votes)

Sinoć je Hladno pivo upečatljivim koncertom – uz njihove najpoznatije pjesme i neočekivanu, dirljivu posvetu Miladinu Šobiću - otvorilo bogatu rokersku i hiphopersku feštu koja se odvija na trgovima Budve i Kotora, gdje je skoncentrisana zavidna rokenrol i ina energija, toliko snažna da nema premca ni u velikim gradovima u okruženju.

Evo satnice predstojećih nastupa, po danima odnosno večerima koje slijede:

Rate this item
(0 votes)

Na samom kraju septembra očekuje nas još nekoliko koncerata koje ne bi trebalo propustiti, počev od noćašnjeg nastupa Vlatka Stefanovskog u cetinjskom Zetskom domu, što će ujedno biti zatvaranje MIT festivala, pa do mini festivala koji nosi naziv “Zvuk Beograda” a koji će tokom jedne večeri okupiti rznovrsne bendove: Veliki prezir, Stray Dogg i Kralj Čačka. Najznačajniji regionalni muzički događaj sledećeg mjeseca svakako je 33. Beogradski džez festival čija je vodeća zvijezda Džošua Redman uz još niz itekako zanimljivih, mahom evropskih muzičara, a kulminacija će bez sumnje biti željno iščekivani koncert Nikolasa Edvarda Kejva u Beogradu koji je skoro pa rasprodat. Korisna informacija je da 30.10. Nik i njegov briljantni bend The Bad Seeds sviraju i u Ljubljani, u dvorani Tivoli.

Rate this item
(0 votes)

Sledećih dvadeset dana Stari grad Kotor će biti epicenter muzičkih dešavanja u regiji, sa čak deset vrhunskih koncerata u najavi, najprije u okviru renominranog folk-rock festivala SeaRock a zatim slijedi niz zvjezdanih koncertnih nastupa, od Stefana Milenkovića i Nemanje Radulovića (koji će svirati dvije večeri zaredom, drugi put sa violinistom Londonskog simfonijskog orkestra Romanom Simovićem), do karasevdah koncerata gitariste Miloša Karadaglića i Amire Medunjanin (sa kojom nastupa i pijanista Bojan Zulfikarpašić). Početkom avgusta u Primoštenu, na SuperUho (super)festivalu nastupaju i kantautori Conor Oberst, M. Ward, Billy Brag, između ostalih sjajnih izvođača, a ove superiorne koncertne doživljaje upotpuniće ekskluzivni nastup benda Interpol u Beogradu, koji će izvesti cio prvi album - u čast petnaestogodišnjice od objavljivanja njihovog remek-djela “Turn on the Bright Lights”.Usput pominjemo i LAKE FEST, festival u velikoj programskoj krizi, i to više zbog stare slave nego zbog neoprostivo slabog programa. Ukoliko preferirate teatar više nego koncertne i filmske programe, (ponovo) preporučujemo prvu balkansku inscenaciju čuvenog romana Emili Bronte tj. predstavu “Orkanski visovi” koja je premijerno izvedena sinoć na Barskom ljetopisu, a reprize se igraju večeras, sutra i prekosutra, na otvorenoj pozornici u Starom Baru.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio