Lista preporuka

Rate this item
(0 votes)

Sinoć je Hladno pivo upečatljivim koncertom – uz njihove najpoznatije pjesme i neočekivanu, dirljivu posvetu Miladinu Šobiću - otvorilo bogatu rokersku i hiphopersku feštu koja se odvija na trgovima Budve i Kotora, gdje je skoncentrisana zavidna rokenrol i ina energija, toliko snažna da nema premca ni u velikim gradovima u okruženju.

Evo satnice predstojećih nastupa, po danima odnosno večerima koje slijede:

Rate this item
(0 votes)

Na samom kraju septembra očekuje nas još nekoliko koncerata koje ne bi trebalo propustiti, počev od noćašnjeg nastupa Vlatka Stefanovskog u cetinjskom Zetskom domu, što će ujedno biti zatvaranje MIT festivala, pa do mini festivala koji nosi naziv “Zvuk Beograda” a koji će tokom jedne večeri okupiti rznovrsne bendove: Veliki prezir, Stray Dogg i Kralj Čačka. Najznačajniji regionalni muzički događaj sledećeg mjeseca svakako je 33. Beogradski džez festival čija je vodeća zvijezda Džošua Redman uz još niz itekako zanimljivih, mahom evropskih muzičara, a kulminacija će bez sumnje biti željno iščekivani koncert Nikolasa Edvarda Kejva u Beogradu koji je skoro pa rasprodat. Korisna informacija je da 30.10. Nik i njegov briljantni bend The Bad Seeds sviraju i u Ljubljani, u dvorani Tivoli.

Rate this item
(0 votes)

Sledećih dvadeset dana Stari grad Kotor će biti epicenter muzičkih dešavanja u regiji, sa čak deset vrhunskih koncerata u najavi, najprije u okviru renominranog folk-rock festivala SeaRock a zatim slijedi niz zvjezdanih koncertnih nastupa, od Stefana Milenkovića i Nemanje Radulovića (koji će svirati dvije večeri zaredom, drugi put sa violinistom Londonskog simfonijskog orkestra Romanom Simovićem), do karasevdah koncerata gitariste Miloša Karadaglića i Amire Medunjanin (sa kojom nastupa i pijanista Bojan Zulfikarpašić). Početkom avgusta u Primoštenu, na SuperUho (super)festivalu nastupaju i kantautori Conor Oberst, M. Ward, Billy Brag, između ostalih sjajnih izvođača, a ove superiorne koncertne doživljaje upotpuniće ekskluzivni nastup benda Interpol u Beogradu, koji će izvesti cio prvi album - u čast petnaestogodišnjice od objavljivanja njihovog remek-djela “Turn on the Bright Lights”.Usput pominjemo i LAKE FEST, festival u velikoj programskoj krizi, i to više zbog stare slave nego zbog neoprostivo slabog programa. Ukoliko preferirate teatar više nego koncertne i filmske programe, (ponovo) preporučujemo prvu balkansku inscenaciju čuvenog romana Emili Bronte tj. predstavu “Orkanski visovi” koja je premijerno izvedena sinoć na Barskom ljetopisu, a reprize se igraju večeras, sutra i prekosutra, na otvorenoj pozornici u Starom Baru.

Rate this item
(0 votes)

Ljeto je počelo a počela je i sezona velikih muzičkih, pozorišnih i multimedijalnih festivala na potezu od Ulcinja, Bara preko Budve, Kotora, Dubrovnika, Zagreba pa do Kragujevca i Novog Sada. Evo naših preporuka za neke od atraktivnijih sadržaja u sledećih tridesetak dana tokom kojih će se održati programi, ili njihov dio, Southern Soul festivala, Arsenal festa, festivala Barski ljetopis, Grad teatar Budva, Kotor Art festival, Dubrovačke ljetnje igre, EXIT & Sea Dance, a INmusic je skoro već održan, još malo pa gotovo, u možda najboljem izdanju do sada, juče su Kings of Leon okupili najviše posjetilaca i rasprodali zagrebački festival, ali su Arcade Fire prekjuče pokazali da su jedan od boljih velikih (dance) rock bendova današnjice.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio