Live

Milo Manara ovog vikenda u Herceg Novom u sklopu 18. HSF-a

Rate this item
(0 votes)

Maestro Manara, jedan od od najznačajnijih strip stvaralaca našeg doba, gostuje u Herceg Novom okviru 18. Hercegnovskog Strip festivala, odnosno na devetom Strip vikendu koji čine izložba 80 radova kultnog umjetnika, razgovor sa Milo Manarom, propratna diskusija pod nazivom „Strip, literatura, film – budućnost kreativne industrije u Crnoj Gori”, uz neizbježno potpisivanje stripova.,, U najčuvenija djela slavnog, mnogima omiljenog strip crtača ubrajaju se “Indijansko ljeto” i “El Gaučo” za koje je scenario pisao takođe legendarni Hugo Prat,  “Đuzepe Bergman” u saradnji sa Federikom Felinijem, “Bordžije”, zatim “Gulivera”, “Klik” brojni drugi erotski serijali u kojima naročito impresioniraju ženski likovi. Ilustracije i crteži koje potpisuje Milo Manara najčešće su oličenje seksipilnosti i senzualnosti, što je razlog njegove velike popularnosti…

Animirani video pred skorašnji koncert Kralja Čačka u Beogradu

Rate this item
(0 votes)

Animirani video spot za pjesmu koja je nastalu krajem 2019. godine, tokom završne faze promocije albuma "Spusti svetlost na put", za koji je Kralj Čačka pobrao hvalospjeve širom regiona.

Naslov ''Zemlja nije moj dom'' biće i naslov zbirke pjesama autora Nenad Marića, koja uskoro izlazi iz štampe u izdanju Liberlanda. "Zemlja nije moj dom" je bluz beskućnika, razočaranih, apatrida, usamljenih... ali i onih koji i dalje traže svoju šansu i pravu ljubav, stoji u najavi numere. Video je ujedno najava za beogradski koncert jednog od omiljenih kantautora poslednjih nekoliko godina - u četvrtak 29. decembra Kralj Čačka sa bendom nastupa u Domu omladine, prvi put od jula 2021.

Milena Marković dobitnica 68. Ninove nagrade

Rate this item
(0 votes)

NIN-ova nagrada kritike za roman (2021.) godine pripala je književnici Mileni Marković, za roman “DECA”, koju je objavila izdavačka kuća LOM. Za nagrađeni roman u stihovima glasala su tri člana žirija, Marjan Čakarević, Ivan Milenković i predsjednik Teofil Pančić. Branko Kukić svoj glas dao je romanu “Pogovor” Davida Albaharija, a Marija Nenezić glasala je za “Mokrinske hronike” Srđana V. Tešina.

Koncert u čast Alice in Chains, dobitnika nagrade Muzeja pop kulture

Rate this item
(0 votes)

Nagrada osnivača Muzeja pop kulture iz Sijetla, grada iz koga su ponikli pioniri grandž scene pripala je grupi Alice in Chains, u čiju čast je sinoć organizovan dvosatni onlajn koncert, ujedno i prikupljanje donacija koje su na kraju večeri iznosile preko 700.000 dolara.

U programu su, pored još uvijek aktivnih članova inagurisanog benda, učestvovale brojne kolege muzičari i muzičarke, između ostalih i Metallica, Mastodon, Mark Lanegan (i sam jedan od ključnih aktera scene iz Sijetla sa tadašnjim bendom Sreaming Trees), zatim Bili Korgan, Dejv Navaro, Kris Novoselić, En i Nensi Vilson, i mnogi drugi.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio