Live

Danas počinje Indirekt Showcase u Beogradu

Rate this item
(0 votes)

Danas startuje četvrto izdanje Indirekt Showcase Festivala i trajaće do 13. oktobra,a na njemu će se predstaviti muzičari iz regiona kao i Mađarske, Bugarske, Rumunije, Rusije, Poljske i Švajcarske.

Showcase festival znači da će u Beogradu tokom tri dana biti mnogo booking agenata, organizatora festivala, producenata, izdavača i drugih profesionalaca u muzičkoj industriji koji će pratiti nastupe bendova i kantautora iz pomenutih zemalja koji se održavaju na tri lokacije, a to su Atom Akademija, Soul Society i Dorćol Platz. 

Između dvadesetak najavljenih nastupa izdvojili smo sledeće na koje bi trebalo obratiti posebnu pažnju, iako bi zapravo trebalo čuti što više od ponuđenog, koliko je to moguće, jer se, nažalost, mnogi koncerti preklapaju.

Dopunjen dnevni program drugog dana festivala Novi Val

Rate this item
(0 votes)

Pored filmskih projekcija i koncerata, koje je prošle noći pratila brojna publika na sceni između crkava, večeras će biti održana muzička radionica Nine Romić, iskusne kantautorke iz Zagreba, koja će nastupiti tokom noći sa svojim bendom, kao glavna zvijezda drugog dana festivala. Gošća filmskog segmenta je Maša Šarović, autorka nagrađivanog filma “Poslednji dani leta”. U slučaju kiše, filmski dio programa biće izmješten u budvansku Modernu galeriju. Radionica Nine Romić počinje u 17:30, na trgu koji se nalazi ispred kuće u kojoj vježbaju članovi Gradske muzike (pored Irskog paba), u Starom gradu, a poznata muzičarka govoriće o počecima svoje karijere i položaju žene na nezavisnoj muzičkoj sceni.

Kompletiran program festivala "Novi val": stižu i Stray Dogg

Rate this item
(0 votes)

Novi Val je budvanski festival koji svake godine iznjedri neke nove načine uživanja u muzici, i u kratkim filmovima, i to pazeći isključivo na kvalitet svojih gostiju a ne na njihovu medijsku zastupljenost. Na otvaranju, u petak 7. septembra na sceni između crkava u Starom gradu, biće prikazan mnogonagrađivani animirani film “Ježeva kuća”, u režiji Eve Cvijanović, rađen po omiljenom djelu Branka Ćopića, naslov koji je zapravo privukao izuzetnu medijsku pažnju, ovjenčan nagradom na Berlinskom festivalu, pa će ta projekcija sigurno biti najposjećenija.

Rate this item
(0 votes)

Već četvrtu godinu za redom u Budvi se okupljaju pažljivo probrani filmski i muzički stvaraoci, oni čiji je doprinos obilježio period u kome se festival događa, ili sjajnim albumom, serijom singlova, aktuelnim kratkometražnim filmom, a ponekad i samom pojavom koja može pomjeriti poimanje novog zvuka među posjetiteljima festivala. I zaista, osim demo bendova koji nastupaju na Bedem festu, jedino na Novom Valu vas dočekaju nova imena, još uvijek nedovoljno poznata i tamo gdje su ponikla, a kod nas pogotovo svježa, a kvalitetna do te mjere da mogu da sviraju uz afirmisane muzičare. Naravno, dočekaju vas i istinske zvijezde svog žanra.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio