Live

Rate this item
(0 votes)

Jedna od dobrih strana nostalgije je njena sposobnost da se pretvori u pjesmu odmah nakon dubokog uzdaha. Postoji taj uzdah u pjesmi „Ništa“ benda Svemir, negdje tamo krajem prve strofe, pa se još ponovi, nekako dublje, možda malo više na ivici bolnog, ali nikako preko. Važno je naglasiti da se radi o djeliću akustičnog seta, a ne studijskoj snimci, i ta neka doza sjete je spontana, i bliska, i lako prepoznatljiva svima koji su zaglavili jednom nogom u nekom svom juče.

Novogodišnja muzička papazjanija na Crnogorskom primorju

Rate this item
(0 votes)

Sevdah folk Halida Bešlića, turbo pop Jelene Rozga, nacional hip-hop Beogradskog Sindikata, Dino Merlin per se (na pola puta od popa do narodnjaka), konfekcijska, komercijalna elektronika naspram prave DJ zvijezde Darena Emersona, pa do rok muzike Urbana i Rundeka, Partibrejkersa i grupe Psihomodo Pop, čine (pre)širok spektar/fazon/dijapazon žanrova i muzičkih subžanrova koji se nude posjetiocima novogodišnjeg slavlja/fešte/derneka u Herceg Novom, Kotoru i Budvi.

Danas počinje Indirekt Showcase u Beogradu

Rate this item
(0 votes)

Danas startuje četvrto izdanje Indirekt Showcase Festivala i trajaće do 13. oktobra,a na njemu će se predstaviti muzičari iz regiona kao i Mađarske, Bugarske, Rumunije, Rusije, Poljske i Švajcarske.

Showcase festival znači da će u Beogradu tokom tri dana biti mnogo booking agenata, organizatora festivala, producenata, izdavača i drugih profesionalaca u muzičkoj industriji koji će pratiti nastupe bendova i kantautora iz pomenutih zemalja koji se održavaju na tri lokacije, a to su Atom Akademija, Soul Society i Dorćol Platz. 

Između dvadesetak najavljenih nastupa izdvojili smo sledeće na koje bi trebalo obratiti posebnu pažnju, iako bi zapravo trebalo čuti što više od ponuđenog, koliko je to moguće, jer se, nažalost, mnogi koncerti preklapaju.

Dopunjen dnevni program drugog dana festivala Novi Val

Rate this item
(0 votes)

Pored filmskih projekcija i koncerata, koje je prošle noći pratila brojna publika na sceni između crkava, večeras će biti održana muzička radionica Nine Romić, iskusne kantautorke iz Zagreba, koja će nastupiti tokom noći sa svojim bendom, kao glavna zvijezda drugog dana festivala. Gošća filmskog segmenta je Maša Šarović, autorka nagrađivanog filma “Poslednji dani leta”. U slučaju kiše, filmski dio programa biće izmješten u budvansku Modernu galeriju. Radionica Nine Romić počinje u 17:30, na trgu koji se nalazi ispred kuće u kojoj vježbaju članovi Gradske muzike (pored Irskog paba), u Starom gradu, a poznata muzičarka govoriće o počecima svoje karijere i položaju žene na nezavisnoj muzičkoj sceni.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio