Kratki rezovi

Rate this item
(0 votes)

Mada još uvijek nismo vidjeli veći dio najboljih filmova ove godine, jer se po pravilu čuvaju za decembar ili su bili prikazani samo na festivalima ali ne i u bioskopskim dvoranama (pa shodno tome nema ni piratskih snimaka na netu), već se pojavilo nekoliko izuzetno zanimljivih, iako veoma kratkih najava za 2017. godinu. Fokusirali smo se na ekranizacije  SF strip serijala, od kojih je “Ghost in the Shell” definitivno najpoznatiji, čak i među manga izdanjima, a “Guardians of the Galaxy” najsvježiji u sjećanjima gledalaca koji su bili oduševljeni prvim nastavkom. No, najprije pogledajmo tek prikazane prve kadrove iz novog filma Lika Besona, baziranog na modernom evropskom strip klasiku Pjera Kristina i Žan-Kloda Mezijera.

Paolo Sorentino režirao, Džud Lou poentirao

Rate this item
(0 votes)

Svetac, grešnik, papa – sveto trojstvo mnogoznačne, kompleksne, namjerno kontradiktorne serije u režiji maestra Paolo Sorentina, nastale u saradnji tri čuvene produkcijske kuće: HBO, Canal+, Sky.

Džud Lou tumači naslovnu ulogu, on ne samo da je najmlađi papa nego je i prvi Amerikanac u pontifikatu. Prve reakcije nakon projekcije dvije epizode, od ukupno deset koliko je za sada planirano, jesu ovacije stranih novinara i zvižduci Italijana na festivalu u Veneciji, u znak neodobravanja zbog prikaza vrhovnog poglavara Rimokatoličke crkve. Može li biti boljeg publiciteta, sasvim u skladu sa Sorentinovim elegantnim otklonom od veličina: sjetimo se samo njegove filmske vivisekcije ličnosti i djela Đulija Andreotija, italijanskog premijera koji je šurovao sa mafijom što je Paolo pokazao s guštom vrhunskog stiliste, a ni Sveta stolica nije bila pošteđena u istom, ingenioznom filmu “Il Divo”.

Jedan od najboljih reditelja današnjice je jasan u svojim nakanama sudeći po izjavi da je “Mladi papa” “dokaz da Bog postoji, i jasan znak njegovog odsustva”. Očekujemo čudo, sve sa Dajan Kiton u ulozi časne sestre Marije i još nekoliko poznatih filmskih faca. Scenografija i kostimi nisu ništa manje nego spektakularni, a i muzika u prvom (dužem) trejleru budi apetit svakog iole sofisticiranog filmofila. Može li un  grande autore  "Velike ljepote" i filma "Mladost" razočarati na sopstvenom terenu, u samom srcu Vatikana. Upitnik je, pogađate, suvišan.

Rate this item
(0 votes)

„Novine“ - jednostavan naziv nove serije u kojoj glavnu (žensku) ulogu tumači briljantna Branka Katić a koju potpisuje režiser Dalibor Matanić, autor izvrsnih filmova kakvi su „Zvizdan“, „Kino Lika“ ili „Fine mrtve djevojke“. Ako vam se u prvi mah učini da novinari i zbivanja u redakciji i oko nje možda neće biti dovoljan mamac za publiku, odmah pogledajte trejler- čini se da ova serija pretenduje da prikaže stanje hrvatske društvene „zbilje“, koja se, dabome, ne razlikuje puno od medijski instruisane „stvarnosti“ zemalja u okruženju, dok nas svakovrsno medijsko „smeće“ – svakodnevno!- zasipa parapolitičkim i bulevarskim bljuvotinama.

Godina Felisiti Džons

Rate this item
(0 votes)

Felisiti Džons nas je "zavela" u romantičnoj drami „Like Crazy“, zablistala punim sjajem u režiji Rejfa Fajnsa kao „Nevidljiva žena“ u kojem je itekako bio vidljiv njen rafinirani talenat, a ulogom u još jednoj biografskoj drami snažnih emocija, „Teorija svega“ za koju je zaslužila nominaciju za Oskara, dokazala se kao jedna od ponajboljih britanskih glumica mlađe generacije.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio