Audio

Nova pjesma Eni Lenoks posvećena tragično nastradaloj novinarki

Rate this item
(0 votes)

“Requiem for a Private War” prva je pjesma Eni Lenoks nakon njenog osmogodišnjeg izbivanja sa scene. Povratak škotske muzičke dive vezan je za promociju filma “A Private War”, koji predstavlja omaž nagrađivanoj američkoj novinarki Meri Kolvin, tragično nastradaloj u Siriji 2012. godine. Ona je od sredine osamdesetih redovno izvještavala sa zaraćenih područja, najviše sa Bliskog Istoka, a pisala je i o sukobima u Bosni i na Kosovu.

Na filmu koji se krajem prošlog mjeseca pojavio u američkim bioskopima, i dobio većinom pozitivne ocjene kritičara, je tumači uvijek izvrsna Rozamund Pajk. Režiju potpisuje Metju Hajneman, čiji je to igrani debi, inače poznat po izvanrednom dokumentarcu “Zemlja kartela” o ratu protiv narko kartela na meksičko-američkoj granici.

Poshumni singl i spot Krisa Kornela

Rate this item
(0 votes)

“When Bad Does Good” je ranije neobjavljena pjesma Krisa Kornela po kojoj je nazvana četverostruka CD kolekcija izabranih pjesama koje se snimio sa bendovima Soundgarden, Audislave i Temple of The Dog, kao i njegove kvalitetom slabije solo karijere. Na njoj će se naći ukupno 11 novih numera, mahom snimaka sa koncerata i obrada, dok je naslovni singl Kris sam napisao, snimio i producirao. Njegova supruga Viki u proces pripreme aktuelne kompilacije uključila je prijatelje iz grupe Pearl Jam i producenta Brendana O Brajena. Neobjavljeni snimci naći će se na posebnom CD izdanju kao i duplom vinilnom izdanju, a između ostalog uključuju duet sa Jusufom Islamom aka Ket Stivensom, te obrade Boba Marlija, U2 i Bitlsa.

Rate this item
(0 votes)

Super Deluxe izdanje Bijelog albuma Bitlsa, jednog od krucijalnih remek-djela liverpulske četvorke a po mnogim mišljenijima i najboljeg rok albuma svih vremena, biće zvanično dostupno 9. novembra ove godine. Najodaniji fanovi mogu birati između stereo remixa dvostrukog LP-ja, trostrukog CD-a ili četverostrukog LP-ja (oba uključuju kultne “Esher Demos” snimke, koje će po prvi put biti oficijelno objavljene), ali i 6CD+Blue ray box seta (stereo remix, Esher Demos + 3 CDs of sessions, 5. 1 mix).

Sajam vinila i audio uređaja u Podgorici

Rate this item
(0 votes)

Drugi Sajam audio uređaja, opreme i nosača zvuka, koji je, iznad svega, namijenjen svim ljubiteljima muzike, vintage uređaja i gramofonskih ploča, zakazan je za 6. i 7. oktobar u KIC-u „Budo Tomović“. Prava prilika za kolekcionare da popune kolekciju, da razmijene iskustva i druže se sa sebi sličnima, ali i za one kojima je taj svijet blizak ili pak sasvim nepoznat. Ovogodišnje izdanje Sajma ima petnaestak izlagača, što je veliki napredak u odnosu na jun prošle godine. To nam govori u prilog činjenici da je interesovanje za ovaj vid kolekcionarstva konačno našlo svoj prirodan put i da su ljudi ozbiljno shvatili namjere tri čovjeka koja su ovaj Sajam organizovala. S jednim od njih, Markom Otaševićem, smo razgovarali počecima ekipe Gramofonske ploče Podgorica, pločama i Sajmu.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio