Audio

Sajam vinila i audio uređaja u Podgorici

Rate this item
(0 votes)

Drugi Sajam audio uređaja, opreme i nosača zvuka, koji je, iznad svega, namijenjen svim ljubiteljima muzike, vintage uređaja i gramofonskih ploča, zakazan je za 6. i 7. oktobar u KIC-u „Budo Tomović“. Prava prilika za kolekcionare da popune kolekciju, da razmijene iskustva i druže se sa sebi sličnima, ali i za one kojima je taj svijet blizak ili pak sasvim nepoznat. Ovogodišnje izdanje Sajma ima petnaestak izlagača, što je veliki napredak u odnosu na jun prošle godine. To nam govori u prilog činjenici da je interesovanje za ovaj vid kolekcionarstva konačno našlo svoj prirodan put i da su ljudi ozbiljno shvatili namjere tri čovjeka koja su ovaj Sajam organizovala. S jednim od njih, Markom Otaševićem, smo razgovarali počecima ekipe Gramofonske ploče Podgorica, pločama i Sajmu.

U petak u Nikšiću počinje Festival uličnih svirača

Rate this item
(0 votes)

Treći put po redu će nikšićke ulice biti pozornica za muzičare sa svih meridijana, za muzičare, ali isto tako i za zabavljače. Svima je zajedničko osobenjaštvo, posebnost koja ih je ostavila negdje na pola puta do pravih pozornica, a ako su tamo i stigli, a onda ne zaboravljaju gdje im je bilo lijepo i ponekad sigurno hladno, pa se vraćaju rado.

Došlo je konačno to vrijeme da se ulični svirači cijene, i da se u njihovu čast organizuju manifestacije. U pitanju su najčešće one man bendovi, rijetko dueti, a ovog puta će Nikšić ugostiti i jedan zaista brojan ansambl. Ljepota ovakvih programa je i otvorenost prostora, i mogućnost da se u toku svih nastupa publika pomjera, prilika da slučajni prolaznici postanu prava publika, a na kraju i obnovljeni Gradski trg konačno dobija onu ulogu koja mu je namijenjena oduvijek – da okuplja ljude, i to najboljim mogućim povodom.

Rate this item
(0 votes)

Veliku medijsku pažnju i reakcije na društvenim mrežama izazvalo je otkazivanje koncerta Bajage i Instruktora u Karlovcu zbog nezvaničnog prigovora izvjesnih branitelja države Hrvatske , ali i gest solidarnosti grupe Hladno Pivo koje je odbilo da nastupi na karlovačkim “Danima piva” uz ironičan izgovor “Nećemo mi nikome biti zamjena”.

Najveći festival piva na Balkanu, Belgrade Beer Fest u međuvremenu je pozvao i Bajagu i Hladno pivo da zajedno nastupe na BBF-u 2019. godine, i tako na neki način relaksirao uskomešane emocije, a Twitter je danima bio obasut fotomontažama i forama na račun Bajaginog navodnog “četništva”.

Zatim je grad Varaždin najavio Bajagin nastup na poznatom Špancirfestu, a znakovito je da se odmah, tim povodom, javno oglasila neka druga (ili možda ista?) braniteljska udruga, odnosno udruženje, nesuvislim pismenim saopštenjem u kome se navodi da branitelji dozvoljavaju demokratiju ali ne odobravaju nastup pjevača iz Srbije (parafraziramo).

Gradonačelnik Varaždina oštro je na to odgovorio: “Varaždin nije Karlovac, Bajaga je dva puta nastupao u prethodnih osam godina i ponovo će nastupiti”, prenose hrvatski mediji.

U međuvremenu, u noći 11. avgusta, pred oko pet hiljada, da ne kažemo pet tisuća posjetilaca Bajaga je sa svojim čuvenim bendom održao koncert u pulskoj Areni, na opšte oduševljenje Istrana i turista.Tom prilikom pohvalio je Mileta Kekina i ekipu: "Svaka čast za momke iz Hladnog piva! Njihov potez je bio šmekerski,  vrlo kolegijalno ali i hrabro", prenosi Glas Istre.

Pogledajte video snimak koncerta u Puli u nastavku.

NA PRVO SLUŠANJE: Tyger Lamb - Sugar

Rate this item
(0 votes)

Tokom prošle i ove godine rock četverec iz Zagreba u garaži je, a potom i u studiju, smiješao blues, surf, soul, rockabilly i druge stilove u moćnu muzičku melasu koju serviraju po vodećim festivalima, uživo promovišući svoj prvi album “Born into This”. Nakon zapaženih nastupa na INmusic festivalu, Europavoxu i Demofestu, gdje su prošle godine u takmičarskom programu osvojili “srebro”, Tyger Lamb ovog ljeta otvaraju SuperUho, kao prvi bend koji će večeras zasvirati na kultnom festivalu u Primoštenu.

Prvi je i ovaj spot kojim su prije nekoliko dana vizuelno podržali ionako opasan singl “Sugar”, jednu od najistaknutijih, ali i najistančanijih pjesama sa debija objavljenog ovog proljeća. Ukoliko još uvijek niste obavezno preslušajte kompletan, kvalitetom ujednačen album na njihovoj bandcamp stranici, budući da je riječ o značajnom osvježenju na nezavisnoj muzičkoj sceni.

Mladi bend od koga puno očekujemo čine harizmatična pjevačica Martina i simpatični dečki: Bruno na gitari, Antonelo na basu i Ivan za bubnjevima. Njihovo debitantsko ostvarenje majstorski je producirao Dalibor Pavičić, iz (ex) Bambi Molesters-a, a zvuk u aktuelnom singlu (i spotu) je posebna poslastica za ljubitelje naoštrenih, senzacionalnih gitara i strastvenog vokala, što je zapravo srž njihovog autentičnog izraza izraslog iz klasičnih, vintage žanrova.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio