Audio

NA PRVO SLUŠANJE: Tyger Lamb - Sugar

Rate this item
(0 votes)

Tokom prošle i ove godine rock četverec iz Zagreba u garaži je, a potom i u studiju, smiješao blues, surf, soul, rockabilly i druge stilove u moćnu muzičku melasu koju serviraju po vodećim festivalima, uživo promovišući svoj prvi album “Born into This”. Nakon zapaženih nastupa na INmusic festivalu, Europavoxu i Demofestu, gdje su prošle godine u takmičarskom programu osvojili “srebro”, Tyger Lamb ovog ljeta otvaraju SuperUho, kao prvi bend koji će večeras zasvirati na kultnom festivalu u Primoštenu.

Prvi je i ovaj spot kojim su prije nekoliko dana vizuelno podržali ionako opasan singl “Sugar”, jednu od najistaknutijih, ali i najistančanijih pjesama sa debija objavljenog ovog proljeća. Ukoliko još uvijek niste obavezno preslušajte kompletan, kvalitetom ujednačen album na njihovoj bandcamp stranici, budući da je riječ o značajnom osvježenju na nezavisnoj muzičkoj sceni.

Mladi bend od koga puno očekujemo čine harizmatična pjevačica Martina i simpatični dečki: Bruno na gitari, Antonelo na basu i Ivan za bubnjevima. Njihovo debitantsko ostvarenje majstorski je producirao Dalibor Pavičić, iz (ex) Bambi Molesters-a, a zvuk u aktuelnom singlu (i spotu) je posebna poslastica za ljubitelje naoštrenih, senzacionalnih gitara i strastvenog vokala, što je zapravo srž njihovog autentičnog izraza izraslog iz klasičnih, vintage žanrova.

Deveti Bedem Fest počinje u petak

Rate this item
(0 votes)

Posljednjih godina nikšićki Bedem Fest spaja nespojivo. Način na koji to rade organizatori ovog festivala ponekad djeluje haotično, i tek nakon što se saberu utisci, dobije se vrlo jasna 'krvna slika' njihovih namjera. Kad bi se skenirale neke od najuspješnijih noći festivala, izgledalo bi to ovako:

IN MEMORIAM: Oliver Dragojević

Rate this item
(0 votes)

Oliver Dragojević preminuo je jutros u splitskoj bolnici, u 71. godini, od karcinoma pluća sa kojim se intenzivno borio poslednjih godinu dana.

Jedan od najomiljenijih pop pjevača Jadrana odrastao je u veoma siromašnoj porodici na Korčuli; kao dječak počinje svirati usnu harmoniku koju mu je otac darovao te pjevati drugarima i drugaricama, tako se nesvjesno pripremajući za preko pet decenija dugu muzičku karijeru koja je kasnije slijedila.

Rate this item
(0 votes)

Pobjednik 11. izdanja DEMOFESTA je Sergio Lounge, što je pseudonim Srđana Popova iz Beograda koji sa svojim pratećim bendom svira ironične instrumentalne kompozicije sa retro prizvukom, a posebna atrakcija živog nastupa je njegova šarena tastatura koja mu služi kao zamjenska klavijatura…Sergio Lounge je dobio prvu nagradu renomiranog banjalučkog festivala - profesionalno snimanje i produkciju debi albuma u iznosu od 3.500 evra. Ranije ove godine proglašen je najboljim na uglednom televizijskom Bunt Rok festivalu.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio