Singlovi

Rođendanski singl Pola Velera

Rate this item
(0 votes)

Balada je po sebi skliska forma pop pjesme: ako autor nije dovoljno vičan i ne pristupi joj sa nužnim, delikatnim pristupom, lako može skliznuti ka patetičnom sentimentu ili bezličnom, a uzaludnom trudu. U principu se to nerijetko dešava onda kada kompozitor na silu pokušava da se umiljava, što ne pamtimo da je Pol Veler (u)činio u svojoj višedecenijskoj karijeri. Pratio je muzu koja ga nikada nije napustila, a ne trendove ili želje slušalaca.

Danas je napunio okruglo 60 godina, od kojih je 40 godina na sceni - najprije kao frontmen The Jam ali i Style Council, a poslednjih četvrt vijeka –ah, kakav staž sve skupa!- kao kantautor koji redovno objavljuje vrlo dobre albume. Sklon je čestim promjenama, ne ušuškava se u lovorikama, mada ga prepoznajemo po ozbiljnosti, tačnije zrelosti koja se uočava u svakom njegovom singlu. Rijetki su tako plodni autori koji unaprijed eliminišu sopstvene greške, sa potpuno ujednačenim opusom. Pomenimo samo neke od najboljih izdanja: “Wild Wood”, “Stanley Road”, “22 Dreams” ili “Saturn's Pattern”, a da ne navodimo sve rok ili pop hitove koje potpisuje.

SINGL SEDMICE: Pips, Chips & Videoclips – 3PM

Rate this item
(0 votes)

Najveći hit protekle sedmice, i pjesma koja je pobudila najviše pažnje u alternativnim kružocima, ako zanemarimo niz Artic Monkeys songova s novog albuma, jest ova neodoljiva pop pizdarija Pips, Chips & Videlocips, već duže vrijeme jednog od najbitnijih rock bendova Hrvatske.

Već godinama čekamo njihov novi album, koji će – jednoga dana- vjerovatno biti zbir kvalitetom izjednačenih pjesama kojima s vremena na vrijeme obraduju fanove, ali istovremeno pomiču granice indie rocka, prelazeći iz alternative u besprizorno carstvo mainstream muzike.

Denis Katanec - "Mala snaga II"

Rate this item
(0 votes)

Prošla je godina, skoro godina i po, a da se Katanec nije oglašavao. Gde je bio, šta je radio, to je potpuno irelevantno za ovu priču. Bitno je da je ponovo među nama, sa novom pesmom. Nastavio je tamo gde je stao, ne popuštajući ni za jotu. Istina je da je materijal koji je imao u rukama vanserijski - pravi biser alt-popa, pesničko-filozofsko remek-delo, pesma “Mala snaga” riječke grupe “Marinada” sa albuma “Marinada i društvo”.

Rate this item
(0 votes)

“Lijepa si…i seksi poput neke stare drolje

Tvoja mama…tvoja mama to radi puno bolje”

Boris Bele, nekadašnji frontmen benda Buldožer, ima novi bend, zove se Duhovi, a pored žive legende ex YU rock muzike kojem ovo  novo “novo vrijeme” očito nije otupilo oštricu stihova, tu su i Luka Vehar na solo gitari, basista Miklavž Ašič i bubnjar Žiga Kožar. Za one manje upućene, to su redom iskusni i izvrsni muzičari iz Slovenije.

U najavi za mediji kaže se da su osnova njihovog novog, u stvari debi albuma koji će se pojaviti ovog mjeseca, bazični žanrovi: Blues, R’n’B-u i Rock&Roll.

Izdvojeni stihovi su sama srž poetike prvog singla sa albuma (sa ukupno deset pjesama) indikativnog imena “Dobri duhovi prošlosti". Pravi, sladostrasni primjerak teksta jednog od najžešćih rock satiričara bivše Jugoslavije koji je svojim perom satirao i humorom obavijao i erotske i političke teme, ne štedeći ni druge ni sebe. Niti sopstveni, pokazalo se nepresušni, talenat.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio