Singlovi

Rate this item
(0 votes)

Tokom prošle sedmice Stray Dogg su zvanično predstavili prvi singl s njinog albuma “Look At The Moon”, koji od juče možete u cijelosti preslušati, a po potrebi i želji besplatno preuzeti na sledećem linku (napomena: gratis period ograničen je na prve dvije nedelje).

Za pjesmu “Too Much Madness” su snimili i prvi u nizu spotova sa četvrtog albuma koji će, kako se čini, biti međusobno povezani – u trenutku dok ovo pišem dostupan je i video za drugi singl “Bad Man”, u kome se pojavljuje jedan od likova iz prethodnog klipa.

Novi album jednog od najboljih muzičkih sastava u regiji, koju u ovom slučaju komotno možemo proširiti sa područja Jugoistočne Evrope i na Srednju Evropu (gdje je bend imao zapažene koncerte), predstavlja suptilan pomak u odnosu na prethodna tri albuma, sva tri vrlo uspješna, no o tome ćemo više pričati u recenziji “Look At The Moon”. Izvjesno je da će se isti sasvim sigurno naći u samom vrhu godišnje liste albuma po izboru redakcije Stereo Art magazina, pa tako i potpisnika ovog teksta.

Žestoka rok verzija tradicionalne pjesme "Durmitor, Durmitore"

Rate this item
(0 votes)

Hard rok verzija tradicionalne pjesme “Durmitor” označava novu etapu u stvaralaštvu jednog od vodećih rokenrol bendova u Crnoj Gori, prije svega zbog toga što je to prvi (zvanični) singl grupe Freedom koji nije na engleskom jeziku. Etno motivi, posebno prepoznatljivo višeglasno pjevanje, podvučeni su štektavim zvukom distorzirane gitare i žestokom ritam sekcijom. Ogrnuta modernim ruhom, kao kakvim naelektrisanim gunjem, melodija sa izvora još više dolazi do izražaja.

U pitanju je bend koji inače, na istom koncertu umije da pređe rastojanje od moćnog, melodičnog metala do bluziranih rok pjesama mirnijeg tempa, kipteći energijom i inspiracijom koja se na obazire na žanrovske međe. Kako to sami ističu “imaju tu slobodu da tokom iste noći sviraju i Panteru i Bitlse”. Uvjerili smo se više puta kako to rade posvećeno i strastveno, sa puno energičnog gruva i na visokoj izvođačkoj razini.

SINGL SEDMICE: Ana & The Changes ft. Dan Byron - "Take My Hand"

Rate this item
(0 votes)

Nježni gitarski uvodi, pogotovo ako ste slušali Anu Ćurčin samo u varijanti s gitarom, budu laka veza s onim senzibilitetom koji je njegovala u prvim suočavanjima s publikom. Nije to nježnost iza koje se krije lako lomljiva junakinja sopstvenih stihova, već snažna lirska Ana, ona koja će svoju sabranost i volju preispitati kroz sve što doživi, povezati se iznutra, pa tek onda pustiti iz sebe najbolju verziju pjesme preživjelih.

U bendovskoj verziji posebnost njene usamljenosti nije izgubljena, već je nadograđena novim spoznajama, drugačijim ekspresijama na istu temu, i samim tim stvara utisak djeljivosti.

SINGL SEDMICE: Klinika Denisa Kataneca - Rode

Rate this item
(0 votes)

Kamernu, akustičnu atmosferu začudnog EP izdanja, nazvanog “Nikta Zorja”, Klinika Denisa Kataneca odnosno mastermind benda Katanec, imenom Denis, zamijenio je soničnom ekspresivnošću i intenzivnošću singla koji najavljuje novi, dugosvirajući a ne kratki album. Nova pjesma zagrebačkog kantautora ima pun bendovski zvuk, postepeno se uvodi ritam sekciju da bi se nakon prve minute zahuktavala prema kraju, u finalu se odmetnuvši u efikasan gitarski solo.

Pored autora bend čine gitarista Branimir Norac, basista Karlo Cmrk i bubnjar Vinko Vujec, a gostujući vokal je Martina Burulić koju poznajemo iz sastava Tyger Lamb, koji je ove godine objavio zapažen debi.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio