Ponovo impresivna saradnja Danijela Dej Luisa i Pol Tomas Andersona

24 oktobar 2017
Author :  

Prošli put kada su sarađivali Danijel Dej Luis i Pol Tomas Andreson podarili su nam monumentalno ostvarenje “Biće krvi”, remek-djelo filmske umjetnosti, što još i više budi uzbuđenje povodom decembarske premijere njihovog novog zajedničkog projekta. Uz to, uloga u romantičnoj drami “Phantom Thread” rađenoj po romanu Aptona Sinklera navodno je oproštajna za trostrukog Oskarovca (od kojih je pretposlednju nagradu u nizu zaslužio upravo za antologijsku, nezaboravnu ulogu Danijela Pleinvjua) i jednog od najvećih glumaca na filmu ikada.

Dej Luis tumači lik poznatog modnog dizajnera iz Londona koji započinje romantičnu vezu sa vrlo mladom djevojkom Almom, a sa svojom sestrom Siril takođe ima kompleksnu emotivnu povezanost. Čini se da su dvije glavne glumice (Viki Krips i Lesli Menvil) svoje likove odigrale intenzivno, mada je uobičajeno da režiseri PTA ranga do perfekcije rade sa glumcima, pa čak i da iz minijaturnih uloga i sporednih karaktera izvlače maksimalne, izuzetne domete. Glumačka snaga upotpunjena je prefinjenim kostimima Marka Bridžisa, takođe Oskarovca, te muzičkim skorom još jednog stalnog Andersonovog saradnika – Džonija Grinvuda.

Gitarista benda Radiohead komponovao je muziku za poslednja tri filma čuvenog reditelja, svaki put uspijevajući da ostavi dubok utisak. Kad smo već kod utisaka, očito će njihova četvrta dugometražna saradnja biti veoma upečatljiva za gledaoce, sudeći po temi, po glumačkoj i ostaloj kreativnoj ekipi kojoj se neminovno smiješe nove nominacije za prestižne holivudske kipove.

357 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio