(Pre)poznati prvi kandidati za Oskare

04 oktobar 2018
Author :  

Preporučujemo da najprije pogledate inserte iz novog filma Adama Mekeja, koji je očigledno elegantno prešao sa terena perolake komedije u ligu teškaša: nakon opominjućeg filma “Opklada vijeka" (The Big Short), zasluživši Oskara za najbolji adaptirani scenario, režirao je film o političkim i drugim špekulacijama i tajnim dogovorima predsjednika i potpredsjednika Amerike. Za glavnog glumca ponovo je izabrao nekoliko glumačkih šampiona, na čelu sa neprepoznatljivim Kristijanom Bejlom, kome ovo nije prva zapanjujuće uvjerljiva i sveobuhvatna transformacija (stas, glas, gestovi...)

Bejl je još jednom nokautirao, da se tako izrazimo u žargonu, uvukavši se u lik kontroverzne političke figure Dika Čejnija do koske, a na drugoj strani Sem Rokvel takođe briljira u liku Džordža Buša “skinuvši” ga do gole kože. Dva uistinu moćna glumca, dvije takoreći neviđene kreacije, tako da kandidata za Oskare neće faliti, a nominacije se mogu očekivati i za tzv. sporedne kategorije, prvenstveno za šminku.

Zapravo trejler za “Vice” toliko je dobar da čak i pjesma “The Man”, u izvođenju grupe The Killers, zvuči poprilično moćno, što naravno nije slučaj ako se sluša bez kadrova iz filma. Ejmi Adams gledamo u ulozi Dikove supruge, a Stiva Karela u liku još jednog kontroverznog svjetskog moćnika, Donalda Ramsfelda. Vidjećemo koliko će prašine podići ova visokobudžetna produkcija koja stremi zaista visoko, i koliko će prljavog veša biti podastrto u scenariju koji je pisao režiser lično, ovaj put bez asistenta. Ono što za sada možemo tvrditi jeste da je rad sa glumcima - baš kao u prošlom filmu za koji su isti interpretatori osvojili oskarovske  nominaciju- bio na najvećem mogućem nivou, u što se možete uvjeriti već u sceni ručka kada Buš stariji sklapa pakt sa đavolom - cinici bi rekli u prenesenom, a i u bukvalnom značenju…

133 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio