Rocketman - raskošna, raskalašna biografija Eltona Džona

01 oktobar 2018
Author :  

Taron Egerton, poznat iz Kingsman serijala, blista u žutom šljokičastom žaketu i šarenim naočarima, u liku famoznog Eltona Džona s početka sedme dekade XX vijeka, u vrijeme njegovog vrtoglavog uspona do statusa jedne od vodećih muzičkih ikona Ostrva i ostatka svijeta.

“Rocketman” nije klasični biografski film već ga najavljuju kao “muzičku fantaziju”, dijelom baziranu na raskalašnom životu rastuće pjevačke zvijezde, uz opasku da je riječ o necenzurisanoj verziji (ma šta to značilo u ovom konzervativnom dobu). Zanimljivo je da je upravo sir Elton jedan od producenata ove živopisne rokenrol priče, a koproducent je i reditelj Metju Von, koji je praktično proslavio mladog Tarona u svojim filmovima. Međutim, ovo je prilika da Egerton pokaže širinu svog glumačkog umijeća, i istinske harizme ispod kičastih kostima tipičnih za navedene, "nestašne" godine.

U filmu čija je premijera najavljena za proljeće sledeće godine igra i Džejmi Bel , koga pamtimo kao Bilija Eliota iz istoimenog filma, a ovoga puta je u ulozi Bernija Tapina, slavnog sir Džonovog saradnika sa kojim je snimio preko trideset albuma. Sjajan kasting, raskošna produkcija i oživljavanje perioda, te u svakom slučaju vrhunska muzička podloga, čine ovaj naslov jednim od najintrigantnijih filmova dolazeće godine, koji bi mogao privući publiku raznih generacija i profila.

Kuriozitet je da je baš Flečer režiser koji je dovršio nestrpljivo očekivanu “Boemsku rapsodiju”, nakon što je Brajan Singer bio udaljen sa snimanja, ali nećemo pretjerati ako kažemo da su nam se prvi inserti iz filma “Rocketman” - naslov je naravno replika legendarnog hita - učinili uvjerljivijim, a sasvim sigurno maštovitijim i  intenzivnijim.

126 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio