Uskoro u kinima: "Holms i Votson", "Stanlio i Olio"

29 septembar 2018
Author :  

Ima tome duže od dvije i po decenije kako nas je Džon Kristofer Rajli navikao da svaka, pa i minijaturna uloga na filmu ima značaja, pa čak i ako slučajno nema (u rijetkim slučajevima) on će je podjednako kvalitetno, a najčešće ništa manje nego briljantno odglumiti. To je važilo za filmove Pola Tomasa Andersona, sa kojim je ostvario posebno uspješnu saradnju i imresivne role u filmovima “Teška osmica”,”Noći bugija” i “Magnolija”, kojima se i etablirao kao glumačka veličina bez obzira što nije igrao glavne likove, a isto važi i danas kada ga gledamo rame uz rame sa Hoakinom Finiksom u aktuelnom vesternu Žaka Odijara “Braća Sisters”, kao već afirmiranog i pouzdanog glumca prve kategorije koji igra jednog od dvojice protagonista.

Još najmanje dva filma u kojima tumači jednu od dvije glavne uloge pojaviće se do kraja godine: sumanuta parodija na slavnog Šerloka Holmsa i ozbiljan film, a ne komedija, o čuvenom komičarskom paru Stanliju i Oliju. U prvom se ponovo udružuje sa Vilom Farelom sa kojim je igrao u kultnoj komediji “Luda braća” (Step Brothers), Farel je Šerlok a Rajli njegov odani prijatelj dr Votson, dok mu je Britanac Stiv Kugan partner u drugoj, većim dijelom biografskoj priči koja prikazuje kompleksan odnos dva prijatelja i glumca koji su pioniri pokretnih slika.

Fizička transformacija u Olija ostavlja snažan utisak već na ovlašno gledanje, a prvi inserti iz filma za koji je scenario pisao za Oskara nominovani Džef Poup obećavaju kvalitetan film privlačan za široku publiku, kakav je bio i film “Filomena” (koji je Poup pisao sa Kugenom), pa nije isključeno da Džon kao Olio bude nominovan za prestižnu glumačku nagradu. Do sada je zaradio samo jednu oskarovsku nominaciju, za sporednu ulogu u hit mjuziklu “Čikago”, i prosto je nevjerovatno da nije bilo drugih koje su vrednovane od strane struke, iako je riječ o jednom od najcjenjenijih glumaca današnjice koji se jednako dobro pronalazi, odnosno snalazi, i u dramama i u komedijama.

Uživajte u prizemnim šalama iz filma “Holms i Votson”, koji će najvjerovatnije biti rado gledan u bisokopima, te u scenama iz filma “Stanlio i Olio” koji gledaocima nudi mnogo više od puke zabave.

113 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio