Bend Strand of Oaks stiže na Sea Rock, po prvi put u regionu

01 april 2018
Author :  

Američki alternativni rock bend Strand of Oaks najnovije je ime koje najavljuju organizatori Sea Rock-a, kotorskog festivala čija je ovogodišnja najsjajnija zvijezda, makar za sada, kultni i veoma plodni kantautor Mark Kozelek koji dolazi sa svojim sastavom Sun Kill Moon.

Prvi put na Balkanu nastupiće i Tim Šouvolter, potpisnik svih pjesama, i muzike i tekstova, benda koji takođe može da se svrsta u americanu. Zvuk Strand of Oaks pod uticajem je muzike Nila Janga i Brusa Springstina, između ostalih, sa snažnim soničnim izrazom koji na koncertnim nastupima korespondira sa My Morning Jacket pa čak i War on Drugs, posebno u pjesmama sa aktuelnog albuma "Hard Love".

Organizatori su ranije objavili da će 20. i 21. jula na Ljetnjoj pozornici u Kotoru nastupiti i mlada kanatautorka Billy Joan koja stiže iz Hrvatske da predstavi svoj prvi, od kritike dobro primljeni album “Barren Land”, te beogradski Turisti, koji će takođe svirati pjesme sa debi izdanja, “Levo ili desno”, a čiji je istoimeni singl jedna od najboljih indie pjesama prošle godine, ne samo u okruženju.

Uz trio On Tour i grupu Baobab to je već vrlo respektatabilan muzički program koji se već godinama uklapa unutar pomno profilisane i zaokružene koncepcije jednog od nekoliko najkvalitetnijih festivala u regionu. Ali to nije sve - nove najave uskoro slijede, možda to bude neko od čuvenih rock autora odnosno bendova sa kojima SeaRock ekipa već neko vrijeme pregovara, odnosno dogovara nastup(e)... Strpimo se još malo!

470 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio