Dopunjen dnevni program drugog dana festivala Novi Val

08 septembar 2018
Author :  

Pored filmskih projekcija i koncerata, koje je prošle noći pratila brojna publika na sceni između crkava, večeras će biti održana muzička radionica Nine Romić, iskusne kantautorke iz Zagreba, koja će nastupiti tokom noći sa svojim bendom, kao glavna zvijezda drugog dana festivala. Gošća filmskog segmenta je Maša Šarović, autorka nagrađivanog filma “Poslednji dani leta”. U slučaju kiše, filmski dio programa biće izmješten u budvansku Modernu galeriju. Radionica Nine Romić počinje u 17:30, na trgu koji se nalazi ispred kuće u kojoj vježbaju članovi Gradske muzike (pored Irskog paba), u Starom gradu, a poznata muzičarka govoriće o počecima svoje karijere i položaju žene na nezavisnoj muzičkoj sceni.

Od 20 časova na sceni između crkava slijedi projekcija filma “Najtopliji dani leta”, film suptilne erotike o bračnom paru koji istražuje svoju seksualnost u skučenom prostoru, u stanu roditelja jednog od protagonista. Slijedi emotivno snažna priča o nesnalaženju obrazovanog mladića u tranzicionim vremenima tj. film “Mogu sam” u režiji Nikole Polića, potom nagrađivani dvadesetominutni film “Tanja”, u režiji Jasne Nanut, o djevojci koja gubi posao i dečka i vraća se da živi sa svojim starim ocem, te film “Soa” Dušana Kasalice, o začudnom zločinu u brdima Crne Gore koji je takođe nagrađen, i to na Sarajevo Film Festivalu, prošle godine.

masafilm.jpg

Muzički program nešto prije 22 h otvara devetanestogodišnji kantautor Bruno Šlat iz Karlovca koji nastupa pod pseudonimom Ichabod, a autor je raskošnih pop pjesama koje otkrivaju veliki stvaralački talenat, zatim slijedi koncert heroine hrvatske nezavisne scene Nine Romić, koja će i promovisati aktuelni album “Sloboda”, da bi festival bio završen koncertom Harvo Jay, benda čiji je muzički izraz sve vrijeme na klackalici između sanjivog i bučnog alt. rok zvuka.

Festival “Novi val” organizuje nevladino udruženje Agora, finansijski je podržan od Opštine Budva i ima podršku HP “Budvanska rivijera” i niza lokalnih privrednika, dok su segmente programa podržali Ministarstvo sporta – Direktorat za mlade, kao i Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori, kroz projekat “STRONGO”. Prijatelji festivala su “Grad teatar” i JU “Muzej i galerije”.

174 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio