Fusion stage je ključni program ovogodišnjeg EXIT-a

12 jul 2018
Author :  

Ako se slučajno zadesite na nekad istinski uzbudljivom i muzički bitnom festivalu EXIT, koji to nažalost više nije, evo nekoliko predloga za slušanje na (Addiko) Fusion stage-u, među kojima smo istakli regionalne snage najviše iz razloga jer EXIT tim sve rjeđe i sve manje promoviše domaće izvođače u korist hyperkomercijalnih imena i onih koji će plesati samo jedno ljeto na muzičkim listama. Tokom sledeća tri dana, dakle, ne propustite sledeće koncerte na petrovaradinskoj tvrđavi, ali ne samo zbog toga što su to naši talentovani momci i djevojke, nego i zato što postoji velika mogućnost da neki od njih budu koncerti po kojima će se EXIT 2018, ovakav kakav je, ipak pamtiti.

VOJKO V

Nekadašnji član splitske hip-hop momčadi Dječaci otisnuo se u solo karijeru, a osvojio nas je singlovima “Ne može” i “Zovi čovika”, svojim duhovitim tranzicionim rimama i brzim “triplet” ritmovima, kojih je pun album “Vojko”. Ne samo za rep činstunce, već masna zabava za “mase”.

BOJANA VUNTURIŠEVIĆ

Album “Daljine” kritika je ishvalila, našao se na vrhu liste najboljih albuma prošle godine, slušaoci su sa zadovoljstvom prihvatili Bojanine singlove sa stilom, za koje je snimila i niz zapaženih spotova. Ova, specijalna prilika za druženje uživo sa nekadašnjom prvom damom benda Svi na pod se ne propušta, posebno jer njeni koncerti nisu česta pojava.

SARA RENAR

Heroina hrvatske alter scene nastupa na krilima sve većeg interesovanja kod šire publike što je Sara pažljivo (iz)gradila čestim koncertnim nastupima u regiji i, naravno, svojim emotivnim, duboko ličnim pjesmama. Provjerite gdje povalači crtu kada je riječ o posvećenosti na festivalu nešto većem nego što to njenoj muzici prija, ali atmosferu ionako čini srce izvođača a ne prostor koji ga ograničava.

BITIPATIBI

Bend slatkog imena sa svojim sanjivim numerama, predvođen eskcentričnom ali vanredno talentovanom autorkom i interpretatorkom Unom Gašić, nastupiće u svojoj proširenoj postavi, možda i najboljoj do sada ( a bilo ih je puno!). Muzika Bitipatibi sve je dinamičnija i progresivnija, ali i sve popularnija, tako da se može očekivati poveća gužva ispred bine za vrijeme njihovog nastupa, sasvim zasluženo.

CRVI

Beogradski Crvi uveliko rade na svom drugom albumu, a evo prilike da njihovu plamteću energiju osjetimo na EXIT-u, dok izvode numere sa prošlogodišnjeg  debi izdanja kojim su se pozicionirali kao jedan od vodećih alt. rock bendova u okruženju.

DETOUR

Pitke i pjevljive pjesme, šarmantan vokal nove pjevačice i sastav koji već godinama ne spušta ljestvicu kvaliteta – ma koliko nekima bile draže prethodne pjesme sa Majom Posavec – jesu dobar razlog za žur na kojem se može pjevati i plesati istovremeno. Milina, baš kao i najbolji songovi Detour-a.

NIKOLA VRANJKOVIĆ

Vranjkovićevi koncerti su čuveni po količini emocija i energije, kao i trajanju koji ne traju kraće od dva sata, pa će biti zanimljivo provjeriti šta će sve festivalski okvir sabiti, da li dužinu pojedinih kompozicija, ili performans poznatog rok pjesnika i kantautora. Potencijalno jedan od koncerata koji bi mogao obilježiti EXIT ove godine, kako uz gore pomenute, tako i uz nastupe Antona i Hevi Hipi Bejbi, grupe Ritam nereda od koje smo navikli da prave posebne svirke u Novom Sadu, zatim Asian Dub Foundation i Idles, koji će redom nastupiti na Fusion stejdžu. Sve u svemu to je scena koju ne treba zaobilaziti, a usput ako je moguće svratiti i na koncerte Fever Ray, Grejs Džons, LP i naravno Multietničke atrakcije (svi najavljeni na Glavnoj bini).

238 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio