Vanserijski post-metal album benda Brainswitch

17 maj 2020
Author :  

Brainswitch je post-metal petorka koja dolazi iz Mostara i postepeno se probija na inostranom tržištu. Prije nekoliko dana objavili su svoj drugi album, pod nazivom “Sun Worship Kingdom”, koji je producirao Goran Tiro, glavni gitarista benda, a miks i master su rađeni u Pensilvaniji. Na albumu gostuje Majk Armini iz poznatog američkog (post)metal benda Rosseta.

Post-metal je kovanica koja, konkretno u slučaju ovog bh. benda označava kombinovanje elemenata metala, grandža i post-rok muzike. U najkraćem, album zvuči svjetski, i produkcijski i aranžmanski i svirački, pa ga preporučujemo ljubiteljima svih pomenutih žanrova. Snimljen je u slavnom studiju “Pavaroti”, a u najavnom singlu gostuje Dječji hor iz istog Muzičkog centra po kome je posleratni Mostar postao prepoznatljiv.

Album je konceptualan, sa posebno izgrađenom atmosferom i vrlo ubjedljivom unutrašnjom konstrukcijom; na bandcamp stranici benda, na kojoj možete čuti svih deset pjesama, opisan je kao “utopijsko proživljavanje jedne generacije u distopijskom okruženju”. Pored prodornog prvog singla, posebno upečatljive su pjesme “Sometimes Comes the Mother, Sometimes the Wolf”, “Breathe the Light” koju je obogatio krasan ženski vokal Marije Korunić Miljko, kao i dvije kratke numere u završnici - "How to Create Universe"/"How to Destroy Universe".

Osnovnu postavu čine Adam Krešić (vokal), Adnan Karadža (gitara), Višeslav Lučić (bas gitara), Zlatko Drljević (bubnjevi) i pomenuti Goran Tiro. Potonji je režirao, a i montirao ovaj spot.

138 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio