Odbrojavanje do novog albuma Belle and Sebastian

12 mart 2022
Author :  

Drugi singl sa dolazećeg novog albuma Belle and Sebastian antiratna je pjesma koja, koliko nam je poznato, nije snimljena povodom rata u Ukrajini, ali se refren može odnositi na stravični sukob kojem svjedočimo od kraja februara. Dirljive fotografije nekoliko vrsnih fotografa nižu se u video klipu od čijeg će emitovanja prihod biti proslijeđen Crvenom krstu na zaraćenoj teritoriji. Isto važi i za preslušavanje numere, a članovi glazgovskog sastava pozvali su fanove, kao i kolege muzičare, i da direktno doniraju sredstva humanitarnim organizacijama u Ukrajini.

“If They’re Shooting At You” dolazi nakon izvanrednog najavnog singla s početka ovog mjeseca, kojim je kultni škotski bend iznenadio fanove, i automatski se upisao na listu singlova godine. "Unnecessary Drama" je temperamentna, izuzetno dinamična i u suštini klasična, poetična B&S stvar samo u trećoj brzini, a odsvirana je sa velikim žarom i energijom koja oduševljava već na prvo slušanje.

Album “A Bit of Previous” zvanično izlazi 6. maja, za renomiranu etiketu Matador, i velike su šanse da to bude jedno od najprijatnijih, najznačajnijih pop izdanja 2022. Deseti LP Belle and Sebastian, inače nastao zajedničnim doprinosom svih članova kolektiva koji predvodi Stjuart Mardok, nalazi se na našoj listi albuma koji će, najvjerovatnije, obilježiti ovu godinu, a objavićemo je uskoro...

339 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio