SINGL SEDMICE: Katarina Pejak - Weeping Wind

26 oktobar 2020
Author :  

Kantautorka iz Beograda čija muzika prelazi kontinente, i polako ali sigurno širi krug fanova, unekoliko drukčijim, šaputavim vokalom i suptilnim zvukom klavijatura - samo ovlašno uokvirujući kamernu atmosferu - oslobađa do sada rjeđe iskazivanu senzualnost i indikativnu količinu intimnosti. Sve to u pjesmi napisanoj na proputovanju, tačnije turneji koju je imala sa Blues karavanom izdavačke kuće Ruf Records, inspirisanoj “neprekidnom udaljenošću i čežnjom do koje se stiže kada se živi nomadski”.

S tim u vezi je i naziv njenog novog EP izdanja, "Outside Looking In", usmjerenog dublje unutra i zbog čnjenice da je nastajao ovoga ljeta u periodu samoizolacije, čija je najavna numera “izmjerena” sasvim svedenim, ali elegantno izvedenim aranžmanom. Blagi poetički i stilski zaokret intrigira i prija kako onima koji već poznaju njene prethodne albume, tako i slušaocima prvi put zavedenim možda baš ovim singlom, praćenim spotom koji je Katarina Pejak korežirala u saradnji sa snimateljkom Ivanom Čutura.

Erotično i melanholično se stapaju u jedno, bivajući svejedno da li je “Weeping Wind” nastala pod uticajem maestra Leonarda Koena, kako sugeriše autorka, njenog miljenika Toma Vejtsa ili neponovljivog Nika Drejka koga takođe pominje u intervjuima, ili je samo prirodan izraz kreativne i pride samospoznajuće individue - žene koja se mijenja na svom muzičkom, ujedno životnom putovanju.

329 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio