(Pseudo)buntovnička nova pjesma Arcade Fire

04 novembar 2020
Author :  

“Generation A” je naziv najnovije pjesme koju je čuveni muzički kolektiv iz Kanade predstavio u specijalnoj emisiji Stivena Kolberta u noći uoči finala američkih izbora. Ona nema konkretnu političku notu, sadrži nekoliko stihova o klimatskim mijenama i aludira na potrebu da se stanje (da li planete da li društva) mijenja.

U zabavnom sint-rok zanosu sve ipak ostaje na nivou buntovničke žaoke, tinjajuće žeravice bez raspirivanja plamena istinske pobune. Namjera se svejedno čini čista, poruka je poslata, ali ostaje pitanje da li mlađe generacije uopšte doživljavaju rokerol kao oruđe za bilo kakvu borbu, odnosno platformu koja generiše njihova generacijske žudnje i nadanja. Cinici bi dodali da možda i ne postoje artikulisana zajednička stremljenja, a možda ni svijest o tome da bi svijet trebalo što prije da se promijeni…

Uprkos tome, članovi Arcade Fire makar se dobro zabavljaju, pa smo nestrpljivi da čujemo ta “dva-tri albuma” koje je pomenuo Vin Batler, navodno snimiljene tokom izolacije – perioda koji je bio produktivan za mnoge važne (kako starije tako i mlađe) muzičare od proljeća ove godine.

858 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio