SINGL SEDMICE (I): Tame Impala - Patience

23 mart 2019
Author :  

Pretpostavićemo da je dozvoljeno povezati naslov novog singla australijskog rok benda (da ne redefinišemo pojam benda na ovom mjestu) Tame Impala s četvorogodišnjim iščekivanjem novog albuma. Zaista, „Patience“ negdje pokriva čežnju za novom muzikom ove ekipe, ispitujući da li će to biti nastavak ili novi početak, a ujedno može biti i obična ljubavna priča o čekanju i nadanju koje nigdje ne mora odvesti, ali isto tako i može. To poetsko odrastanje koje će rezultirati posebnom vrstom strpljenja gotovo da je definicija suštinske prolaznosti samo po sebi, one prolaznosti kojoj se ne trči u susret, a opet, prihvaćena je sa svim svojim manama.

U osnovi se radi o rok muzici, ali ovdje ipak s dominantnim disko ritmom s odjecima psihodelije koju postižu jednim dijelom klavirskim ugođajem, a s druge nježno-umornim tenorom Kevina Parkera, jedva ih odvajajući razigranim sintovima upravo na onim mjestima gdje se melodičnost utapa u sopstvenu istost. Ima tu i senzualnosti, i otvorenog hvatanja za slamku, postojanu slamku mogućeg (ovo se odnosi na lirski dio), a poseban pečat tom ležernom optimizmu daje kompletna ritam sekcija koja vuče na pokret unutar ohladnjelog tijela. „Patience“ je zvuk iz sedamdesetih godina prošlog vijeka koji je konačno shvatio šta želi da bude danas.

Album „Currents“ je ovom bendu obezbijedio ozbiljne nastupe i punu pažnju najvažnijih muzičkih teoretičara, tako da nema potrebe da očekujemo manje od njihovog četvrtog albuma koji će izaći (nekad) do kraja ove godine.

Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio