SINGL SEDMICE: Ichabod – Bad Blood

14 mart 2019
Author :  

U jesen 2016. godine premijerno smo predstavili pjesmu “A Dying Artist” mlađanog, tada još maloljetnog kantautora iz Karlovca, Bruna Šlata, uviđajući kvalitet koji je docnije dobio znatno bujnije obrise. Osebujni aranžmani, nastali u saradnji sa Zoranom Stojakovićem, i (kako smo već više puta isticali) raskošna melodičnost odlikuju njegove novije pjesme, koje od prije nekog vremena potpisuje kao Ichabod. Taj pseudonim je posveta liku koji nosi glavni junak fantastične gotske misterije Tima Bartona, “Uspavana dolina”, a naziv aktuelne pjesme takođe ima kopču sa pomenutom legendom (u originalu “Sleepy Hollow”). Evo zašto je “Bad Blood” zaslužio titulu Singl sedmice:

Neobična, ali ne u žanrovskom smislu, već u realizacijskom, je nježnost prema instrumentu u trenutku kad iz tebe transfer nelagode progovara čemernim mislima, pa dobijemo pjesmu uz koju se možemo njihati dok smo najtužniji na svijetu. Ichabod polako postaje pravi majstor preoblikovanja sitnih gestova u svevremenske (nazvaćemo ie samo ovog puta tako) tragedije, iz nepredviđenih okolnosti realizuje ljubavne priče sposobne da, naizgled, slome zdravog čovjeka.

Ima neke senzualnosti, lakoće i nepretencioznosti u načinu na koji Bruno Šlat tretira zvuk, pa na stabilnim ritmičkim osnovama dobijamo gitarsku verziju hvatanja dodatnog vazduha zarad ubjedljivosti. „Bad Blood“ nam nije donijela toliko novog, koliko potvrdu da smo s razlogom u ovog autora vjerovali od prvih dana, dok se još predstavljao svojim pravim imenom, ali teško se oteti utisku da on kao da je iskoračio (u budućnost) iz kasnih šezdesetih i ranih sedamdesetih godina, kada su najbolje pjesme napisali kantautori koje intimno voli: Tauns Van Zant, Aleks Čilton , Tim Bakli, Bob Dilan i na koncu Džordž Harison na koga vokalno pomalo podsjeća.

Na dobrom tragu tih i drugih velikana iz istorije introspektivne i često melanholične singer-songrajterske muzike, napisao je “We Could’ve Had a Better Time” i “Never Alone”, obje veoma zapažene i izvrsne pjesme o kojima smo već pisali.

Poslušajte treći zvanični singl Ichabod-a i pogledajte prateći video, koji je posveta kultnom britanskom filmu “Usamljenost trkača na duge staze”.

314 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio