Prvi trejler za hvaljeni biografski fim "TESLA"

10 jul 2020
Author :  

Na današnji dan rođen je Nikola Tesla, genijalni naučnik, pronalazač bez premca i čovjek (iz) budućnosti, te glavni junak jednog drugačijeg biografskog filma. Trejler za film koji je premijerno prikazan početkom godine na slavnom Sandensu, imamo priliku pogledati baš danas, na dan kada se obilježava godišnjica i slavi Teslina zaostavština, bez koje su mnogi aspekti savremenog života teško zamislivi. Film je već dobio više nego solidne kritike, a neke od njih su citirane u foršpanu, poput sumirajuće rečenice uglednog IndieWire portala: "Podjednako inspirisano djelima Dereka Džarmana, Henrija Džejmsa i TV serijom “Pijana istorija”…

Itak Houk, jedan od onih rijetkih, izuzetnih a nedovoljno hvaljenih glumaca, tumači naslovnog junaka nad junacima, i po mnogim mišljenjima briljantan je u toj ulozi, dok Teslinog glavnog rivala Tomasa Alvu Edisona glumi Kajl Meklahlan, prepoznatljiv po ulogama u kultnim ostvarenjima Dejvida Linča. Režiser filma u kome očito nema produkcijske raskoši, nije toliko čuveno niti voljeno ime, ali je riječ o pouzdanom režiseru koji se ne libi (često inventivnih) eksperimenata – on se zove Majkl Almereida, i sa Houkom već uspješno sarađivao snimivši autorsku verziju Hamleta.

Krajem avgusta će američki gledaoci (najvjerovatnije) moći da pogledaju “Teslu” u odabranim bioskopima, a ne sumnjamo da će se naći na programu nekog od regionalnih festivala, ako ne i njih nekoliko.

Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio