Massimo Savić je novo ime Bedem Festa

23 mart 2018
Author :  

Teško je još uvijek reći u kom smjeru ide ovogodišnji Bedem fest. No, ako napravimo presjek posljednja tri izdanja, jasno je da se više ne radi o festivalu koji je počivao na alternativnim i underground postulatima, već polako postaje jedna muzička ljetnja smotra koja uvijek ima odgovor na svaku potrebu publike, nevezano za afinitete i godine. Srećom, ne izlaze iz zone kvaliteta, i uvijek opravdaju svoje izbore.

Već smo najavili Beogradski Sindikat, i ta najava je obradovala mnoge fanove hiphopa. Zatim su iz festivalskog tabora i onima koji vole elektronsku muziku obećali dobru zabavu uz hrvatski misteriozni dvojac Nipplepeople.

Ovo je deseta godina njihovog postojanja, a karijera im je obilježena zanimljivim i ekspresivnim singlovima koji su periodično držali pažnju javnosti. Obradom hita „Frka“ Zdenke Kovačiček su prošle godine podigli prašinu velikih ramjera, i još uvijek su aktuelni do te mjere da su i iz Crne Gore dobili pozivnicu. Prijatni ritmovi obojeni pulsiranjima iz pozadine, izuzetna melodičnost i erotičan glas vokalne solistkinje, te hitovi „Broj“, „Ne volim te“, „Sutra“, to je ono čemu se publika nikšićkog festivala raduje.

Posljednja najava je još zanimljivija, budući da će privući I publiku različitih interesovanja. Na staru tvrđavu stiže i Massimo Savić, jedan od nosilaca hrvatske pop scene. Njegova karijera je imala tri faze, i u svakoj fazi je bio (i jeste) izrazito upečatljiv. Od benda Dorijan Grej, koji je početkom osamdesetih upravo zbog njegovog karakterističnog glasa probudio interesovanje publike, zatim solo karijere koja je obilježena nekim vanvremenskim hitovima, a zatim su uslijedile godine s pauzama, povremena aktuelizovanja, sve dok 2004. godine nije objavljen album „Vještina“ i njegova nova karijera krenula uzbrdo s novom generacijom ljubitelja pop muzike, koja je uz nešto stariju ekipu, izdigla Massima na mjesto koje zaslužuje u okviru žanra. Upravo takva se publika očekuje kada je ovaj izvođač u pitanju. Hitovi koje niže već godinama, a da pritom ne gubi ni mrvicu svog dostojanstva, smirenosti, zatim njegov neobičan vokal koji se kreće između maznog i razjarenog, uvijek negdje na ivici soula i džeza, produžavanje najznačajnijih riječi u stihu do vanvremenske upečatljivosti, kao i osjećaj za melodiju od kakvog se publika ne može distancirati, to je najviše što može jedan vokalni solista da pruži ljudima koji ga slušaju i tome će se obradovati mnogi posjetitelji ovogodišnjeg izdanja Bedem Festa.

Nove najave slijede, a organizatori se zadovoljno i zagonetno smješkaju.

840 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio