Novi album benda Lira Vega

29 novembar 2022
Author :  

Album "Posledice rada I" dostupan je na svim digitalnim platformama, kao i na bandcampu benda Lira Vega, prvi studijski album kultnog beogradskog dvojca još od "Duhova" iz 2015. Očigledno prvi od planiranih par albuma sadrži (samo) sedam numera, među kojima je nedavno objavljeni singl "Velika žena", a nastavak odnosno drugi dio priče će se pojavitii tokom sledeće godine.

Grupa Lira Vega nastala je 1998. godine (tada tek dio alternativne pozorišne trupe “Pozorište Šešira”); prvi album “Lira Vega” objavljuje 2004. a zatim slijedi “Sreća i ljubav” 2008., kada Zoja Borovčanin i Vladimir Đorđević počinju da eksperimentišu sa sa sintisajzerima i ritam mašinama.

Aktuelni album pripreman je čak šest godina i tiče se “teških” tema kao što su rad, otuđenost, starenje... “U odnosu na ranija izdanja Posledice rada I su plesnije i psihodeličnije, sa puno sintisajzerskih rešenja i intervencija, što je posledica sazrevanja igre” ističe se u najavi albuma koji pleše na granici alternativne  i inteligentne elektropop muzike.

173 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio