Objavljen prvi, konceptualni album benda Sjeverozapad

17 decembar 2022
Author :  

Ciklus pjesama Stojana Vučićevića pod nazivom “Potpuna pomrčina Sunca na otoku Grguru petnaestog veljače 1961.” osnova je prvog, pa konceptualnog album benda Sjeverozapad. Bend koji čine iskusni muzičari -Zvonka Obajdin (klavir i vokal), Nikola Brkljačić ( gitari i voka)l, Helena Ernoić/ Matko Boršić (bas)i Hrvoje Matašin na bubnjevima- kreirao je muziku za pjesme koje govore o pjesnikovom izdržavanju kazne na Svetom Grguru, na kojem je Stojan završio kao devetnaestogodišnji gimnazijalac, ostrvu odnosno otoku koje je samo tri kilometra udaljeno od zloglasnog Golog otoka.

Album “Pomrčina” sadrži deset pjesama u kojima se kombinuju, mijenjaju i povremno stapaju mračniji i svjetliji muzički i lirski elementi, muzika je filmična, naizgled mistična, te dinamički raste i pada zavisno od intenziteta stihova u samoj zbirci pjesama koja je bila polazište za nastavak ove koceptualne kreacije.

Album je sniman i miksan u studiju Pod.room Dražena Gavrilovića, u produkciji Nikole Brkljačića i Dražena Gavrilovića, a za mastering  je bio zadužen mnogima znani Pavle Miholjević.

187 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio