Nakon tri i po decenije prestaje da izlazi „Q“ magazin

21 jul 2020
Author :  

Popularni britanski muzički magazin Q je u tridesetoj četvrtoj godini od osnivanja prvi put je podigao bijelu zastavicu, nemoćan pred novim okolnostima koje je izazvao koronavirus u svijetu, javlja BBC. Iako veliko ime, “Q” je u maju mjesecu stavljen na tender, jer matična kompanije Bauer Media nije uspjela da ih uvrsti u svoj program restruktuiranja koji je izazvan pandemijom. Očekivalo se da će se uskoro naći kupac, ali razmjere ekonomske krize u svijetu su već sada u štampanim medijima dostigle kritičnu tačku. 

Britanski mjesečnik su 1986. godine osnovali Mark Elen i Dejvid Hepvort, u isto vrijeme kada je krenula i masovnija proizvodnja CD-ova. Svojim zanimljivim recenzijama, držanjem koraka s izdavačima i sugestivnim i kvalitetnim muzičkim preporukama, brzo su stekli povjerenje čitalaca i to se do današnjih dana nije mnogo mijenjalo. Međutim, prodaja štampanog izdanja je pala sa 200.000 primjeraka (početkom devedesetih) do 28.000 mjesečno.

Posljednji broj slavnog magazina, svojevrsni „Greatest hits“ broj, urednici su učinili glamuroznim u sadržajnom smislu, objedinivši neke od najboljih priča koje su u dugoj istoriji objavljivali. Pojaviće se u prodaji 28. jula i njime će biti zatvorena jedna velika priča, koja je mnogim muzičarima u svijetu, a posebno onima sa Ostrva, značila da su uspjeli.

152 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio