Belle and Sebastian snimili pjesmu o karantinu, na stihove fanova

25 april 2020
Author :  

Belle and Sebastian, dražesni škotski sastav koji do sada nijednom nije omanuo, otišao je korak dalje. Pozvali su fanove da pošalju tekstove, ne nužno stihove, o karantinu u kome se nalaze, i kako se u istom snalaze – šta rade, o čemu razmišljaju, kako sve skupa doživljavaju… Čak četrnaest tekstopisaca, a na sreću i mi ostali, sada mogu da poslušaju kako priložene, probrane radove recituju frontmen Stjuart Mardok i Alesandra Lupo, uz minimalističku melanholičnu pratnju. To je tek prva faza međusobne saradnje čiji je ključ solidarnost - baš kao i za vanredno stanje u kojem smo zaglavljeni i zabravljeni.

Svi koji žele mogu se poslužiti elementima ove karantinske numere u nastajanju, upotrebiti ih po želji i potrebi, te u skladu sa sopstvenom idejom dodati neki novi instrument/vokal/aranžman… Dakle, učesnici stvaraju novi sloj pjesme koja može imati onoliko verzija koliko bude nadahnutih rješenja. Ovde možete pronaći i iskoristiti sastavne dijelove već snimljene, “demo” verzije – a ako to umijete pozivamo vas da doprinesete ovoj neobično kreativnoj akciji.

Da bi sve bilo zanimljivije i cjelishodnije, za “Protecting The Hive” je snimljen i prigodni video – na ulicama praznoga Glazgova. Početak obećava baš puno, tako da s nestrpljenjem čekamo drugu fazu.

207 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio