Nakon skandaloznog otkaza u Karlovcu, "protest" protiv Bajaginog nastupa u Varaždinu

16 avgust 2018
Author :  

Veliku medijsku pažnju i reakcije na društvenim mrežama izazvalo je otkazivanje koncerta Bajage i Instruktora u Karlovcu zbog nezvaničnog prigovora izvjesnih branitelja države Hrvatske , ali i gest solidarnosti grupe Hladno Pivo koje je odbilo da nastupi na karlovačkim “Danima piva” uz ironičan izgovor “Nećemo mi nikome biti zamjena”.

Najveći festival piva na Balkanu, Belgrade Beer Fest u međuvremenu je pozvao i Bajagu i Hladno pivo da zajedno nastupe na BBF-u 2019. godine, i tako na neki način relaksirao uskomešane emocije, a Twitter je danima bio obasut fotomontažama i forama na račun Bajaginog navodnog “četništva”.

Zatim je grad Varaždin najavio Bajagin nastup na poznatom Špancirfestu, a znakovito je da se odmah, tim povodom, javno oglasila neka druga (ili možda ista?) braniteljska udruga, odnosno udruženje, nesuvislim pismenim saopštenjem u kome se navodi da branitelji dozvoljavaju demokratiju ali ne odobravaju nastup pjevača iz Srbije (parafraziramo).

Gradonačelnik Varaždina oštro je na to odgovorio: “Varaždin nije Karlovac, Bajaga je dva puta nastupao u prethodnih osam godina i ponovo će nastupiti”, prenose hrvatski mediji.

U međuvremenu, u noći 11. avgusta, pred oko pet hiljada, da ne kažemo pet tisuća posjetilaca Bajaga je sa svojim čuvenim bendom održao koncert u pulskoj Areni, na opšte oduševljenje Istrana i turista.Tom prilikom pohvalio je Mileta Kekina i ekipu: "Svaka čast za momke iz Hladnog piva! Njihov potez je bio šmekerski,  vrlo kolegijalno ali i hrabro", prenosi Glas Istre.

Pogledajte video snimak koncerta u Puli u nastavku.

637 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio