Pobjednici banjalučkog Demofesta su Sergio Lounge, Vin Triste i Fire in Cairo

22 jul 2018
Author :  

Pobjednik 11. izdanja DEMOFESTA je Sergio Lounge, što je pseudonim Srđana Popova iz Beograda koji sa svojim pratećim bendom svira ironične instrumentalne kompozicije sa retro prizvukom, a posebna atrakcija živog nastupa je njegova šarena tastatura koja mu služi kao zamjenska klavijatura…Sergio Lounge je dobio prvu nagradu renomiranog banjalučkog festivala - profesionalno snimanje i produkciju debi albuma u iznosu od 3.500 evra. Ranije ove godine proglašen je najboljim na uglednom televizijskom Bunt Rok festivalu.

Drugoplasirani je sjajni ženski bend Vin Triste, takođe iz Beograda, a cure koje sviraju “minimalistički alternativni rok sa primjesama psihodelije i momentima melanholije“ su osvojile opremu u vrijednosti od 2000 eura. Pogledajte kako su zvučale u finalu (amaterski snimak je u pitanju):

Treća nagrada, 1000 eura za binsku opremu, pripala je zagrebačkom sastavu Fire in Cairo. Pogledajte njihov prvi profesionalni spot za pjesmu “Show me Fire”:

Ovogodišnji DEMOFEST okupio je veliki broj demo bendova iz cijele regije koji su pokazali koliko vrijede tokom dvije polufinalne večeri i u finalu u kojem su se, pored tri pobjednika, našli sledeći sastavi: Lady D iz Banjaluke, G.M.O. iz Zaječara, Biljke iz Bele Crkve, Monstruoz iz Sarajeva, Captain Morgan's Revenge iz Novo Mesta, Herz iz Beograda, potom Aleja velikana (takođe iz Beograda), DrvoTruo iz Kikinde, Anja Rikalo sa bendom iz Mostara, kao i kantautorka Olivera Popović iz Novog Sada.

U revijalnom programu nastupila su poznata imena širokog žanrovskog raspona: Magnifico sa orkestrom, Dječaci, Marko Lous, Darko Rundek sa ekipom, dr Nele Karajlić i Goblini. Kao predrupe su se pojavili, i vrlo dobar dojam među brojnom publikom ostavili, bendovi koji su ranijih godina bili finalisti demo takmičenja: Wolfram, Tyger Lamb, Slonz.

83 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio