Agonija se nastavlja: Još jedan diletantski spot Stivena Patrika Morisija

30 novembar 2017
Author :  

Na sreću, u spotu za “Jacky's Only Happy When She's Up on the Stage”, inače jednu od solidnijih pjesama sa albuma koji je nanizao ispodprosječne ocjene kritike, već vidno ostarjeli junak naše mladosti nije samo smiješan nego prvenstveno simpatičan, jer uprkos sve lošijim, čak nepodnošljivim klipovima, a nažalost i albumima, i dalje ne prestajemo da volimo Stivena Patrika. A njemu kao da nije stalo, ni malo, ne daje ni peni za mišljenje fanova, niti za estetiku.

Ne samo da se omot aktuelnog izdanja “Low In High School” približio kiču, nego je i najnoviji video klip budalast, a u najmanju ruku nedostojan njegove veličine. Moz je očigledno prestar za bilo kakvu oku ugodnu koreografiju, daleko od toga da nema ritma ali tvrdoglavo insistiranje na sopstvenom liku u prvom planu je pogreška. Otpočela je faza kada bi bilo svrsihodnije da se samo povremeno pojavljuje u izrežiranim prizorima odnosno scenama sa razrađenim scenarijima i profesionalnim plesačima/glumcima.

Svojevrsni krešendo na samom kraju kompozicije nije čak ni fingiran vizuelno, već je montažer tj. besprizorni režiser pribjegao najbanalnijem mogućem rješenju –neprikazivanju panike, haotične situacije, makar i gužve na podijumu. Poslednji kadar simbolički naglašava prazninu i gorak ukus koji ostavlja faza u kojoj se Morisi već neko vrijeme nalazi, a ulje na pregrijani tiganj razočaranja dodaju Morisijeve sve kontroverznije izjave za medije, uključujući poslednji gaf - ničim izazvanu “odbranu” seksualnih predatora, Harvija Vajnštajna i Kevina Spejsija. Da parafraziramo naslov numere: Moz je očito srećan samo na sceni ali nakon toliko godina na njoj morao bi da (spo)zna da scena ne trpi sve i da nikom ne praštamo do beskraja, osim možda članovima najuže porodice. Što on najvjerovatnije i jeste za mnoge od obožavalaca: draga i veoma bliska osoba kojoj je štošta dozvoljeno...ali ne po svaku cijenu.

625 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio