Davor Gobac gost grupe JINX (video)

21 januar 2017
Author :  

Jinx nižu radijske hitove kao na traci: nakon fantastične najave sa “Jesmo li dobro”, prve pjesme sa još uvijek neimenovanog albuma koji će nas obradovati ovog proljeća, singl “Maradona” osvojio je tzv. etar. To se desilo mahom u Hrvatskoj i Sloveniji, ali pozitivna energija koju emituje njihova muzika širi se u (i na) talasima. Drugi singl nije tako bezobrazan ni društveno angažovan, ali razoružava apsolutnom zrelošću i slojevitošću soulful aranžmana, ovaj put sa elementima mjuzikla - i grke a svejedno slatke komedije između muškarca i žene koji su dugo zajedno.

Gobac je gostujući vokal a pojavljuje se i u spotu (o snimanju spota), po običaju harizmatičan, iako u dodijeljenoj ulozi očito nije bilo improvizacije. Humor je odmjeren, kadrovi šarmantni, a Yaya se odlično snašla kao “glumica”. Kao pjevačicu smo je već puno puta hvalili, ali njena emotivna i izuzetno snažna interpretacija s godinama je sve briljantnija, baš kao i osjećaj koji Coco Mosquito ima kada komponuje, slaže i razlaže detalje u muzički nadahnutoj slagalici.

Čini se da će predstojeći album biti sam vrh ovogodišnje regionalne produkcije, možda čak najbolje ostvarenje jednog od omiljenih pop sastava na ovim nesretnim prostorima. Da je sreće pa da bude više muzike koja pruža sreću tj. potpuni užitak svojim slušaocima, a da paralelno progovara o važnim temama.

1445 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio