SINGL SEDMICE: Romantična balada Ramba Amadeusa

18 februar 2018
Author :  

Navikli smo na iznenađenja od Ramba Amadeusa, ali jednu prefinjenu, prekaljenu a toplu, neoromantičnu baladu nismo baš očekivali od velikog šoumena i “kumašina turbo folk muzike”. U svom veoma raznovrsnom, intrigirajućem muzičkom opusu koji se kretao od alternativnog (mahom rok) zvuka do eksperimenata sa elektronikom za potrebe pozorišne predstave, do beskompromisnog džeza na poslednjim studijskim albumima, Rambo je išao putem kojim se rjeđe ide, ne obazirući se na trendove i ukuse publike. Čak i za kontroverzni nastup na izvikanoj “Pjesmi Evrovizije” bio je pripremio nešto drugačije, ne zanemarujući sopstvene, nezanemarljive hit potencijale koje bi povremeno, al samo povremeno "prodžarao" u samom sebi, snimivši i nekolicinu velikih (ne tek parodičnih, nego i melodičnih) hitova u proteklim dekadama.

Nova pjesma je, kako autor ističe, napisana spontano, tekst je neobično -kao i obično- inteligentan i ironičan, no ovaj put Amadeus ne daje oduška interpretaciji, ne glumi klovna pametnjakovića, ne želi po svaku cijenu da nas zabavi, već dopušta da romantična atmosfera sa elementima elektronike, pop, ali i džez muzike, napravi savršen ram za filosofične stihove koji su koliko suštastveni, toliko i jedinstveni. Stilski pročišćeno, precizno i vrlo zrelo, kao vanbračno čeljade najboljih numera sa njegovih  ponajboljih izdanja, da ne kažem remek-djela: “Titanik” i “Mikroorganizmi”.

Za singl "Bi li mi kazala", koji najavljuje novi CD prigodno nazvan "Brod budala", snimljen je i prikladan spot u kome dominira balerina Bojana Matić.

Novak Govedarica

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio