Spektakularan, reverzibilan trejler za Nolanov novi film

24 maj 2020
Author :  

Enigmatičnost novog Nolanovog filma samo je ovlaš dekodirana kadrovima iz novog trejlera, u kome ne saznajemo mnogo o ostvarenju koje će, kako autor kaže, biti mješavina više žanrova. Jedan od mnogih je špijunski triler, SF takođe (u nedostatku preciznijih informacija, ali tako izgleda), da ne pominjemo ono očigledno odnosno odrednicu akcioni blokbaster...Nekoliko ključeva za odgonetanje, ili možda zagonetanje, ponuđeno je u insertima u kojima, pored Džona Dejvida Vošingtona, glumca u usponu koji se pokazao u Spajk Lijevom bioskopskom hitu “Cni član KKklana”, možemo vidjeti i Majkla Kejna, redovnog saradnika slavnog britanskog sineaste, Keneta Branu u netipičnoj roli i Roberta Patinsona u još jednoj intrigantnoj ulozi.

Intrigantna je cjelokupna konstrukcija, visokobudžetna i najambicioznija do sada, kako tvrdi jedan od rijetkih progresivnih a pouzdanih reditelja u današnjem Holivudu, koji je ovoga puta snimao na nekoliko kontinenata, u čak sedam država, sa budžetom od preko 205 miliona dolara, što je nekoliko miliona više i od grandioznog "Uspona Mračnog viteza!

Inverzija, zatim reverzija odnosno putovanje kroz vrijeme, samo se neki od stimulansa iz samog foršpana, nalik motivima i dramaturškim petljama-piruetama koje je Kristofer Nolan magistrirao na autorskom putu od reverzibilnog kulta “Memento” do virtuoznog filmčine kakav je “Početak” (Inception), a da ne pominjemo njegovo narativno i tehnološko redefinisanje sage o Betmenu. Zato su očekivanja fanova ogromna, a logično i tvornice snova koja tipuje da ovo bude prvi prikazani film u američkim bioskopima ovog ljeta, tačnije 17. jula.

Toliki teret “Tenet” vjerovatno može nositi, ali neće samo od kvaliteta i spektakularnosti konačnog proizvoda sve zavisiti – pitanje je koliko će publike pohrliti u bioskope imajući u vidu da pandemija u SAD slabo jenjava. Nadamo se najboljem, od jednog od najatraktivnijih filmadžija današnjice, i da ćemo uskoro moći da pogledamo njegov jedanaesti dugometražni film na velikom platnu, u svoj kinestetičkoj i estetičkoj raskoši.

151 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio