Elita rok, pop i hip-hop izvođača u Kotoru i Budvi (satnica programa)

30 decembar 2017
Author :  
Foto: Jugoslav Belada za Budva.travel

Sinoć je Hladno pivo upečatljivim koncertom – uz njihove najpoznatije pjesme i neočekivanu, dirljivu posvetu Miladinu Šobiću - otvorilo bogatu rokersku i hiphopersku feštu koja se odvija na trgovima Budve i Kotora, gdje je skoncentrisana zavidna rokenrol i ina energija, toliko snažna da nema premca ni u velikim gradovima u okruženju.

Evo satnice predstojećih nastupa, po danima odnosno večerima koje slijede:

30. decembar

Večeras od 22:30 u Budvi sviraju Bajaga i instruktori, ako se ne varamo u punom sastavu, družićemo se uz dobro poznate Momčilove pop-rock pjesme, od kojih su mnoge poetski biseri ex- Yu muzike.

31. decembar

“Rok Nova godina” u Kotoru, koja okuplja impresivnu ekipu muzičara iz cijele regije, počinje sutra veče u 19 časova uvodnim koncertom kotorskog blues-rock benda Light Under The Black Mountain, zatim se u 20:30h na binu penje omiljeni savremeni sarajevski sastav Letu Štuke koji je nedavno prekinuo pauzu i nakon dužeg vremena objavio novu pjesmu.

Nakon ekipe Dina Šarana, oko 22 časa na scenu izlazi ekipa Antonija Pušića alias Rambo Amadeusa, duhovitog šoumena ali i izvrsnog gitariste uvijek u pratnji vrsnih muzičara, a kulminacija dočeka rokerske Nove godine uslijediće uz antologijske pjesme Partibrejkersa, koji počinju da "prže" od 23:30h, odnosno Električnog orgazma koji će zasvirati oko 1:15h, a vjerovatno će uvrstiti i par pjesama sa novog albuma koji trenutno pripremaju, uz red legendarnih hitova iz višedecenijske karijere.

31. decembra u Tivtu nastupa Zlatan Stipišić znan kao Gibonni, još uvijek nije precizirano kada počinje koncert popularnog hrvatskog kantautora ali logično bi bilo očekivati između 22 i 23 časa, a bina postavljena tik do Jadranskog mora, sa pučinom u pozadini, savršeno odgovara tematici njegovih pjesama.

Iste večeri od 23 časa u Budvi će zabavljati Goran Bregović i krnje Bijelo Dugme, na repertoaru će biti najpoznatije pjesme čuvene jugoslovenske grupe koja se više puta do sada ogriješila o obožavaoce i priredila im “lažne”, loše ozvučene ili jednostavno aranžmanski razočaravajuće, da ne kažemo prostačke, verzije hitova nekada velikog rok benda. Ono što tješi jeste činjenica da je bina u Budvi već na prvi pogled moćna, ozvučenje jako i profesionalno, u to smo se uvjerili na koncertu Kekina i njegovoga benda.

1. januar

Prvo veče u Novoj godini u Kotoru će svirati još raznovrsnija, uslovno rečeno modernija grupa muzičara, počev od kultnih sastava koje predvode Vladimir Kolarić i Dušan Strajnić, preko Kebre i njegove neumorne muzičke družine, do možda najzabavnijeg, (od)uvijek nepredvidljivog riječkog sastava Let 3 i od početka progresivne Discipline tj. Disciplin A Kitschme, koja ne odustaje od svojih angažovanih tekstova, stihova-parola i porcije iskonskog bluza garniranog uz autohtoni muzički izraz koji je Koja patentirao, nerijetko ispred vremena.

Evo vremenskog rasporeda nastupa:

19:00h-20:15h / Veliki Prezir
20:30h-21:45h / Stray Dogg
22:00h-23:15h / Obojeni Program
23:30h-00:45h / Let 3
01:00h-02:15h / Disciplin A Kitschme

Iste večeri u Budvi će biti priređena prava hip-hop fešta: od 21h publiku će zagrijati odličan lokalni rap-rock funky bend Mazzom u fugazzu koji je imao zapažene koncerte na festivalima u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, u 22 sata binu će osvojiti Elemental, jedan od najvoljenijih i najcjenjenijih hip-hop sastava poslednjih (dosta) godina, a od 23:30 šou će začiniti hiperpopularna grupa Dubioza kolektiv, omiljena među mlađom populacijom, čime se i završavaju muzičke čarolije na crnogorskom primorju povodom proslave Nove godine.

4417 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio