Umjesto u penziji Stonsi uživaju u bluzu, uskoro 25. album!

06 oktobar 2016
Author :  

Duže od decenije Stonsi nisu objavili studijski album, ali, vjerovali ili ne tj. radovali se tome ili nešto manje, to će učiniti u decembru ove godine. Biće to album obrada bluz standarda iz pedesetih i šezdesetih godina. Tako se vremešne legende rok muzike na neki način vraćaju na početak, zaokružujući impozantan opus koji je počeo njihovim energičnim i drčnim verzijama ritam i bluz pjesama, sa tek ponekim autorskim izletom na prvim pločama.

25. (sic!) album The Rolling Stones nosi naziv “Blue & Lonesome”, koji upućuje na poznatu tematiku i klasične idiome žanra a zanimljivo je da je čak četiri od dvanaest pjesama napisao Little Walter, majstor usne harmonike. Tu su i dvije pjesme Howlin' Wolf-a, legendarnog bluzera koji je značajno uticao na njihov rani period tj. sredinu šezdesetih kada su The Glimmer Twins i ekipa, u to vrijeme sa Brajanom Džonsom, snimili antologijski cover “ Little Red Rooster”-a (u originalu song Vilija Diksona, još jedne bluz gromade).

Producent ovog albuma, snimljenog tokom prošle godine za circa tri dana, je Don Voz (D. Was), koji je producirao nekoliko poslednjih izdanja slavnog benda, od “Voodoo Lounge” do “A Bigger Bang”-a.

1389 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio