Najava novog albuma Roberta Planta i Alison Kraus (audio)

10 oktobar 2021
Author :  

Sredinom sledećeg mjeseca konačno ćemo imati zadovoljstvo da preslušamo nastavak briljantne zajedničke kreacije Roberta Planta i Alison Kraus iz 2007. godine, albuma koji je postao klasik Amerikane nagrađen sa pet Gremija nebrojenim priznanjima kako muzičara tako kritičara i, što je najvažnije, oduševljenih slušalaca.

Dvije godine nakon apsolutnog i apsolutno zasluženog uspjeha projekta „Raising Sand“ , rad na novom albumu negdašnjeg frontmena benda Led Zeppelin, sa izuzetno profilisanom solo karijerom, i veoma ugledne kantri i blugras pjevačice bio je započet , ali je očito trebalo dosta vremena da se slegne da bi snimili novu sesiju obrada, ponovo u selekciji legendarnog Ti Boun Barneta koji je i producirao album(e). On je sa Plantom napisao jedinu originalnu numeru, „High and Lonesome“, singl koji potvrđuje da je „Raise the Roof“ dostojan slavnog i skoro savršenog prethodnika.

Još u avgustu promovisana je najavna numera, divan duet u njihovom čitanju „Can't Let Go“, pjesme sa klasične ploče Lusinde Vilijams „Car Wheels On A Gravel Road“, a Alison i Robert su otpjevali i „posvojili“ i songove Merla Hagarda, Alena Tusena, Berta Janša, The Everly Brothersa...Prati ih superiorna ekipa muzičara predvođena gitaristima i mulltiinstrumentalistima kakvi su majstori Markom Ribo(t) Bil Frisel, Badi Miler i Dejvid Hidalgo...

Uz vrhunski svirački i producentski tim, i naravno dva bravurozna vokala u harmoniji nalik čaroliji, i ovaj projekat se čini „osuđenim na uspjeh“, tim prije jer je duo bio svjestan značaja i kvaliteta koji su već ostvarili pa zbog toga nisu žurili – sačekali su cijelih četrnaest godina da pokušaju da dosegnu, a možda i nadmaše prvenac.

358 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio