NA PRVO SLUŠANJE: Album "IZLET" - dueti za klavir i saksofon

30 decembar 2020
Author :  

Na samom kraju odlazeće 2020. godine, evo (još) jednog l(ij)epog albuma instrumentalne muzike autorke Milice Tegeltije, nastalog u saradnji sa saksofonistom Lukom Ignjatovićem. Milica je pijanistkinja koja je komponovala čaroban “muzički svet u kojem čovjek i priroda žive u harmoniji, a ljubav čini da je sve moguće i realno”. Upravo zbog toga djeluje više nego romantično i na neki način - nadrealno. Album nosi naziv “Izlet” i objavljen je kao CD renomiranih indi(e) izdavača Pop Depresije i Kišobrana, a dostupan je za slušanje na svim poznatijim digitalnim platformama, ali i Youtube kanalu.

Tokom priprema za izbor Albuma godine kolega Srđan Strajnić ukazao nam da je objavljeno ovo divno izdanje, za koje izdavači imaju isto takvu najavu: “Izlet je u svom srcu jedna dečije bezbrižna igra klavira i saksofona, a na neoklasičnu-džez osnovu, kao što lišće u jesen pada na zemlju, spuštali su se uticaji balkanskog muzičkog nasleđa, opijenost selom i životom van civilizacije i tomsojerovska želja za avanturom”.

Srđan, pak, piše: “Posebno mi je drago što sam pre zaključenja godišnje liste albuma uspeo da čujem instrumentalni album Milice Tegeltije (klavir, kompozicije, aranžmani) i Luke Ignjatovića (saksofon, aranžmani). Njihova muzika je kombinacija nove klasike koju je donela Milica i džeza koga je doneo Luka. Ova pastoralna simfonija nas izmešta u prirodu gde vladaju sklad i spokoj za kojima u ovom savremenom svetu često žudimo”.

“Predivan omot Hane Tegeltije nam olakšava vizuelizaciju muzičkog doživljaja koji nam pružaju moji dragi prijatelji Milica i Luka. Pažljiviji pratioci domaće rok scene sećaju se Milice kao klavijaturistkinje ad-hoc benda koji je svirao na koncertu „30 godina Tajanstvenog voza Žikice Simića“ i Luka koji je gostovao na par koncerata Stray Dogga”, Strajnić (stariji) poentira.

Vašoj pažnji preporučujemo album koji će se, dakle, naći na listi najboljih albuma po izboru redakcije Stereo Art magazina, čije je snimanje i produkciju pomogao Sokoj (Organizacija muzičkih autora Srbije).

162 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio