SINGL SEDMICE: Pips, Chips & Videoclips – 3PM

13 maj 2018
Author :  

Najveći hit protekle sedmice, i pjesma koja je pobudila najviše pažnje u alternativnim kružocima, ako zanemarimo niz Artic Monkeys songova s novog albuma, jest ova neodoljiva pop pizdarija Pips, Chips & Videlocips, već duže vrijeme jednog od najbitnijih rock bendova Hrvatske.

Već godinama čekamo njihov novi album, koji će – jednoga dana- vjerovatno biti zbir kvalitetom izjednačenih pjesama kojima s vremena na vrijeme obraduju fanove, ali istovremeno pomiču granice indie rocka, prelazeći iz alternative u besprizorno carstvo mainstream muzike.

Nekako neprimjetno su Pips, Chips & Videlocips postali dio zvanične scene, nezvanično se približavajući  sve širem krugu slušalaca, pritom ni jednog trenutka ne žrtvujući sopstveni pristup stvaranju muzike. To imaju zahvaliti pametnim, bezobraznim tekstovima i besprekornim, bogatim aranžmanima, često sa (ne)očekivano zaraznim melodijama.

Isti je slučaj sa “3PM” koja se već nakon dva-tri slušanja pjevuši kao kicoški privlačna pop pjesma koju smo poznavali odvajkada, sve do kulminacije na refrenu kad ritam sekcija ubrzava tempo i diže slušatelje u stratosferu, uz pomoć bitlsovskih back vokala. Većinom je prisutan štimung kao sa ostvske muzičke scene, a taj britanski šmek se čini začinom, nikako pastišom. Nećemo pogriješiti ako je već sad proglasimo jednim od singlova godine, ali kvalitativni rang svakog njezinog segmenta je tako istaknut, i toliko istančan, da to ne mora da se odnosi samo na regionalna izdanja, nego i mnogo šire.

392 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio