Saradnja Cat Power i Cassius-a u čak tri pjesme

25 jul 2016
Author :  

Pet minuta esencijalne emocije i vokalne izuzetnosti , u boji i interpretaciji, dovoljna je da pomislimo da je „Feel Like Me“ najava nekog novog albuma Cat Power, međutim to je još jedan singl sa intrigantnog albuma „Ibifornia“ koji će krajem avgusta zvanično objaviti francuski elektronski dvojac Cassius.

Saradnja je započeta prije nepunih pet godina tokom snimanja njenog poslednjeg albuma „Sun“ čiji mix potpisuje jedan od najvećih stilista french house scene i osnivač Cassius-a, Philippe Zdar, u potpunosti zaslužan za lepršavi studijski zvuk benda Phoenix, koji(m) je redefinisao francuski pop-rock, a velikim dijelom i neodovoljno vrednovanog a izvanserijskog albuma „World, You Need a Change of Mind“, koji je kreirao i aranžirao Kindness (po mišljenju potpisnika ovih redova jednog od najljepših albuma 2012. godine).

Zdar i njegov kolega Boom Bass inteligentno su iskoristili ljepotu i punoću glasa jedne od originalnijih američkih kantautorki, koja će 9. septembra održati eksluzivni koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture, u čak tri pjesme. Sredinom marta čuli smo njihov zajednički plesni hit „Action“ na kojem gostuje i Mike D, zatim saradnju sa Pharellom u singlu „Go Up“, a prije tri dne i (najvjerovatnije) najemotivniju numeru sa nestrpljivo iščekivanog albuma koji vraća u vjeru u smislenu, stilizovanu elektronsku muziku. U njoj Cat Power nije samo egzotičan začin već jedan od ključnih sastojaka eklektičnog muzičkog koktela , više nego odgovarajućeg soudtracka za ljeto 2016.

1669 Views
Novak Govedarica

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio