Nove (američke) ludorije Borata iz Kazahstana

03 oktobar 2020
Author :  

Četrnaest godina poslije, u tajnosti je snimljen nastavak komedije koja je pomjerila granice politički nekorektnog, grotesknog i opscenog humora, a ne zaboravimo da je ekipa scenarista zaslužila nominaciju za Oskara. Ostaje pitanje koliko je subverzivna i (za puritance) skandalozna nova dugometražna epizoda sa putešestvija Borata, uz činjenicu da neće ni biti prikazivan u kinima, nego je snimljen za Amazon.

Trejler upućuje više na serije Saše Barona Koena nego na dugometražni film čvršće dramaturške strukture, ali je očito da je Borat kao lik jednako blesav i povremeno “lud” – tako da grohotnog smijeha neće faliti. Premijera je zakazana za 23. oktobar, vjerovatno ne slučajno pred finale američkog izbornog procesa. “Borat 2” se dotiče (neizbježnog) Donalda Trampa, a u filmu se pojavljuju Rudi Đulijani i Majk Pens, između ostalog.

Aktuelni koronavirus i način na koji Amerikanci percipiraju i interpretiraju isti takođe je dobio dovoljno prostora, a čini se da su (i) ovoga puta glavna meta predrasude konzervativnih, slabo obrazovanih stanovnika Sjedinjenih država…

66 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio