Uskoro SF serija Ridlija Skota (video)

09 avgust 2020
Author :  

Početkom septembra kreće SF serija “Raised by the Wolves” od ukupno deset epizoda od kojih je dvije režirao Ridli Skot, reditelj koji do sada nije učestvovao u TV produkcijima ako izuzuzemo početne, tačnije početničke radove s kraja šezdesetih godina, prije nego je snimio svoj debitantski dugometražni film.

Ta vijest je sa jedne strane veoma obećavajuća, pošto su “Osmi putnik” i “Istrebljivač” kultni filmovi koji su postali apsolutni klasici, ali ne zaboravimo ni Ridlijevo kreativno posrnuće u poslednjoj dekadi koje se najviše manifestovalo upravo u naučno-fantastičnim ostvarenjima – na jedva podnošljivog “Marsovca”, potpuno promašenog “ Prometeja” (kao možda najnižu tačku jedne izuzetne karijere) i njegov nezvanični nastavak “Osmi putnik: Kovenant” čiji je kvalitet diskutabilan.

Međutim, prvi trejler ovog SF ostvarenja djeluje intrigantno i moglo bi se reći inteligentno, prikazujući neimenovanu planetu na kojoj androidi odgajaju djecu (ljudskih bića?), jer je Zemlja potpuno uništena…Ono što Skotu starijem nikada nije nedostajalo jeste imaginacija i izvanredna umješnost kreiranja cijelih svjetova, a u ovoga puta u tome će mu pomoći i njegov sin Luk Skot, zadužen za tri epizode, kao i Serđo Mimica Gecan, sin Vatroslava Mimice, jednog od najmaštovitijih i najdarovitijih sineasta bivše Jugoslavije.

Kreator serijala je Aron Guzikovski, koji je (do)pisao scenario za rimejk “Leptira”, ali i serijal “Red Road”. Uz njega, Ridli je je jedan u nizu izvršnih producenata, tako da sve u svemu djeluje da bi projekat trebalo da bude uspješan, uprkos tome što nema niti jednog poznatijeg glumačkog imena. Drame očito ima, a najave kažu i pitanja šta nas to zapravo čini ljudima…

127 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio