Neposredno prije nastupa u Nikšiću noćas (NK pub) i Podgorici (sutra veče u Montenegro pub-u) Barbara Munjas je snimila prvi zvanični singl i spot sa svojom novom autorskom formacijom – Barbara Munjas Calligraphy .

Muzičarka iz Rijeke, poznata je po uspješnom sudjelovanju u radu grupe Barbari, a bila je i članica istarskog benda Gustafi. Prvu solističku svirku u Crnoj Gori imala je ovog avgusta na Lake festu.

Za "Men" je pisala muziku i tekst, a aranžman potpisuju i članovi benda: Alen Bernobić, Marko Kalčić i Goran Salvi, kao i Marijan Jelenić koji je producirao pjesmu.

Njena harizma i fotogenija dolaze do izražaja u jednostavnom, ali vrlo upečatljivom spotu, a snažan vizuelni utisak podržan je uvjerljivom svirkom i sugestivnom izvedbom. Tematski, pjesma govori upravo o ženi koja je jaka te očekuje punu podršku od isto tako snažnog muškarca. Vrlo dobar uvod u redefinisanu muzičku karijeru talentovane i veoma simpatične Barbare.

Danas startuje četvrto izdanje Indirekt Showcase Festivala i trajaće do 13. oktobra,a na njemu će se predstaviti muzičari iz regiona kao i Mađarske, Bugarske, Rumunije, Rusije, Poljske i Švajcarske.

Showcase festival znači da će u Beogradu tokom tri dana biti mnogo booking agenata, organizatora festivala, producenata, izdavača i drugih profesionalaca u muzičkoj industriji koji će pratiti nastupe bendova i kantautora iz pomenutih zemalja koji se održavaju na tri lokacije, a to su Atom Akademija, Soul Society i Dorćol Platz. 

Između dvadesetak najavljenih nastupa izdvojili smo sledeće na koje bi trebalo obratiti posebnu pažnju, iako bi zapravo trebalo čuti što više od ponuđenog, koliko je to moguće, jer se, nažalost, mnogi koncerti preklapaju.

Već večeras se zahuktava koncertna ponuda u Beogradu, nastupima Lovely Quinces i Pola Čerija, čikaškog indie pop muzičara po prvi put na Balkanu, a tokom sedmice nastavlja koncertima maestra Duška Gojkovića koji će zbog izuzetnog interesovanja imati dva uzastopna koncerta u Domu omladine, zatim koncertima legendarnog benda Jethro Tull u Zagrebu i Beogradu, te kultnog country noir sastava Handdsome Family koji će ekskluzivno nastupiti samo u BG, završavajući se tradicionalnim Beogradskim džez festivalom, na samom kraju mjeseca oktobra.

Bristolski street art umjetnik, čiji identitet je još uvijek misterija, kreirao je nečuveni presedan u istoriji savremene umjetnosti – nakon što je njegov rad prodat na aukciji za skoro 1.200.000 eura odnosno million funti sterlinga, aktivirao je tajni mehanizam kojim je umjetnički predmet uništen! Aukcionari u galeriji Sot(e)bi su bili šokirani, kao što je to sigurno bio i kupac “Djevojčice sa balonom”, koji je naravno ostao anoniman.

Nekolicina sjajnih obrada u poslednjih petnaestak dana bila je povod da izaberemo pet ponajboljih verzija omiljenih odnosno rado slušanih pjesama koje poznajemo u originalnom izvođenju Stivija Vondera, grupe Toto, Rijane, Eltona Džona i Link Reja, a svaka od ovih pjesama obrađivana je više ili čak puno puta; neke su nam već i dosadile pa ih najčešće preskačemo na plejeru, no to vam ovom prilikom ne preporučujemo da učinite. Možda se iznenadite svježinom ili dubinom koju su, skoro sve, dobile u novom ruhu.

Preporučujemo da najprije pogledate inserte iz novog filma Adama Mekeja, koji je očigledno elegantno prešao sa terena perolake komedije u ligu teškaša: nakon opominjućeg filma “Opklada vijeka" (The Big Short), zasluživši Oskara za najbolji adaptirani scenario, režirao je film o političkim i drugim špekulacijama i tajnim dogovorima predsjednika i potpredsjednika Amerike. Za glavnog glumca ponovo je izabrao nekoliko glumačkih šampiona, na čelu sa neprepoznatljivim Kristijanom Bejlom, kome ovo nije prva zapanjujuće uvjerljiva i sveobuhvatna transformacija (stas, glas, gestovi...)

Bejl je još jednom nokautirao, da se tako izrazimo u žargonu, uvukavši se u lik kontroverzne političke figure Dika Čejnija do koske, a na drugoj strani Sem Rokvel takođe briljira u liku Džordža Buša “skinuvši” ga do gole kože. Dva uistinu moćna glumca, dvije takoreći neviđene kreacije, tako da kandidata za Oskare neće faliti, a nominacije se mogu očekivati i za tzv. sporedne kategorije, prvenstveno za šminku.

Strana 1 od 70

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio