SINGL SEDMICE: REBEL STAR – MESEC

14 jul 2023
Author :  

Sedmi album kultnog benda Rebel Star, čija je okosnica vojvođanski maestro Milan Glavaški, nosi znakovit naziv “Sedmo nebo” a ta se sintagma ukazuje, odnosno na trenutak bljesne u singlu “Mesec”, koji prati simboličan, vrlo dobar video što ga je režirao Dinko Čvorić zvani Doringo. Album koji jedva čekamo biće objavljen u spetembru, a u planu su promotivne svirke po regionu.

Izvrsnost benda, koji je u aktuelnoj inkarnaciji osvojio ovdašnje slušaoce prije dvije godine kada se album “Početak i kraj” našao pri vrhu lista najboljih albuma, u uključujući i godišnji pregled muzičkih izdanja Stereo Art magazina, od početka saradnje nije bila upitna - jer su to prekaljeni, vrlo iskusni muzičari. Na dolazećem ostvarenju, konkretno u aktuelnoj pjesmi, Zvonka Obajdin (sint, orgulje, vokal), Daniel Rodik (električna gitara), Ernest Džananović (bubanj i perkusije), novi član Goran Ritoša (bas) i naravno Milan, kao pjevač i gitarista, nude izraženiju i još kompaktniju dinamiku svirke, uveliko ubrzavajući muzički puls i uvećavajući očekivanja fanova.

Muziku i tekst potpisuje Glavaški, a na aranžmanu je kompletan bend očito predano radio, i trud se itekako isplatio, dok se zvukom bavio takođe nadaleko čuveni (i izuzetno agilni) Uroš Milkić, u studiju Down There u Beogradu. Prodkucija je prvokčasna, gitare briljiraju, Milan je veoma nadahnut u interpretacji stihova, dok poseban gušt (do)daje suptilna psihodelija sintisajzera odnosno orgulja u pozadini.

U svojoj srži pjesma je angažovana, u pitanju je rokerski poetski odgovor na šizofreniju sadašnjice, na kaljugu balkankog bunila u kojoj se kolebaju duše onih koji za Rebel Star znaju i onih koji ne znaju, onih koji vide šta sve ne štima unaokolo, najblaže rečeno, i onih koji ne žele da vide ili makar sebi da priznaju u čemu se (s)nalaze.

“Tamna strana meseca, tu se nalazimo ti i ja, da gledamo duboko iza sna”, uz utjehu u osmijehu voljene osobe, u nekom ličnom mikrokosmosu - da li nam samo to preostaje?

1091 Views
Novak Govedarica

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio