Svemirko i Peki Pele zdinstali šerbet pop hit “Nosi me na duši”

26 januar 2023
Author :  

“Nosi me na duši” je simpatičan singl, potencijalni hit kojim Svemirko i Peki Pele najavljuju eventualne buduće saradnje: u srži slatka (ali mrvu i gorka) melasa popa, fankija i disko muzike, plod zajedničke kreativnosti i što se tiče teksta, aranžmana i melodije.

Dobrodošla numera za fanove (već sada kultnog) kantautora, multiinstrumentaliste i producenta Marka Vukovića koji je debi albumom “Vanilija” redefinisao regionalnu pop scenu. Svemirko je je u kratkom roku snimio još dva albuma, “Tunguzija” i “Skalamerija”, od kojih se potonji možda pojavio i prebrzo, pa s nestrpljenjem očekujemo album koji će uslijediti, ako ne u ovoj onda u sledećoj godini…

Peki Pele, pak, alter je ego iza koga se krije Lino Pečur,koji do sada potpisuje EP pod ironičnim naslovom “Deguté”,muzičar koji – kako ga zgodno promoviše agilna izdavačka etiketa više manje zauvijek – “hoda po samom iveru oštrice, vješto balansirajući između krajnosti”.

Pečur i Vuković su zajedni producirali numeru koja je privukla solidnu pozornost publike – uvijek gladne kvalitetne pop muzike koja ne podilazi slušaocima, ali, istovremeno, ne bježi o komercijalnog efekta. Stihovi ”… nisi žena, ti si mama anakonde” odjekuju i ostaju i nakon što svirka staje, a pjesma se lijepi za uši i mami na ponovna slušanja. U najkraćem - šerbet pop nulte kategorije.

959 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio