Singlovi

Odbrojavanje do novog albuma Belle and Sebastian

Rate this item
(0 votes)

Drugi singl sa dolazećeg novog albuma Belle and Sebastian antiratna je pjesma koja, koliko nam je poznato, nije snimljena povodom rata u Ukrajini, ali se refren može odnositi na stravični sukob kojem svjedočimo od kraja februara. Dirljive fotografije nekoliko vrsnih fotografa nižu se u video klipu od čijeg će emitovanja prihod biti proslijeđen Crvenom krstu na zaraćenoj teritoriji. Isto važi i za preslušavanje numere, a članovi glazgovskog sastava pozvali su fanove, kao i kolege muzičare, i da direktno doniraju sredstva humanitarnim organizacijama u Ukrajini.

“If They’re Shooting At You” dolazi nakon izvanrednog najavnog singla s početka ovog mjeseca, kojim je kultni škotski bend iznenadio fanove, i automatski se upisao na listu singlova godine. "Unnecessary Drama" je temperamentna, izuzetno dinamična i u suštini klasična, poetična B&S stvar samo u trećoj brzini, a odsvirana je sa velikim žarom i energijom koja oduševljava već na prvo slušanje.

SINGL SEDMICE: Kurt Vile - Like Exploding Stones

Rate this item
(0 votes)

Sinematična, sedmominutna ezoterija Kurta Vajla djeluje poput (relativno) usporenog filma koji slušalac razvija u sopstvenoj glavi, prepuštajući se, posve, raskriljenim čulima. Taman kada se činilo kako će, negdje pri polovini, traka da posustane, da se izgužva ili izgubi u neizvjesnosti (ne)stajanja, gitarska vožnja se nastavlja, potpomognuta saksofonom specijalnog muzičkog gosta, Džejmsa Stjuarta iz Sun Ra Arkestra.

SINGL SEDMICE: Barbara Munjas – I Will Be Standing

Rate this item
(0 votes)

Godinu u kojoj uskoro stiže njen dugo očekivani solo album, s pjesmama na engleskom jeziku, šarmantna istarska kantautorka započela je izvrsnim, kako sama precizira, fanki folk singlom: “I will be standing” je svojevrsni indie funk folk koji dočarava suštinu, ono tradicionalno, iskonsko što sama tematika teksta i prožima. Stihovi Barbare Munjas odnose se na tzv. energetske vampire i mnogima poznatu praksu osoba koje drugima, na ovaj ili onaj način, “isisavaju” energiju tj. na odbranu od tih negativnih uticaja.

SINGL SEDMICE: Artan Lili ft. Cane – Rokenrol posle rokenrola

Rate this item
(0 votes)

Koristeći sličnu foru kao onu koju su premijerno izveli krajem decembra 2019. godine, Artan Lili su seriju od (sledećih) pet sukcesivnih singlova i pratećih spotova započeli novim, potencijalno velikim hitom – „Rokenrol posle rokenrola“. Buntovna i uglađena, istodobno rok i pop pjesma, pjevljiva i igriva, zarazno ritmična i himnična, ona potvrđuje izdvojenu poziciju jednog od vodećih regionalnih rok bendova. To je ujedno - i konačno- kulminacija raskošnog talenta njenog frontmena, Slačala Bojana, da pomiri kvalitetno i komercijalno, što u vremenu u kome rokenrol nije više u trendu, zahtijeva dodatno umijeće, integritet i inspiraciju.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio