Neuspjelo ismijavanje Beyonce u novom spotu Editorsa

20 jun 2019
Author :  

Eskapistička pjesma za noć, kako je krstio pjevač Tom Smit, u pratećem video spotu trudi se da bude satirična i iskritikuje jednu od vodećih zvijezda šou biznisa, da ne kažemo popularne kulture, za mnoge nedodirljivu Beyonce. Aludiranje na slavnu pjevačicu i vrhunsku plesačicu nekako ne pogađa u centar, možda iz razloga što nova pjesma grupe Editors, kao da je frankeštajnovski skrpljena, istina ne sa suviše gadnim ožiljcima ali svejedno bizarna mješavina dance i rock subkulturnih sastojaka.

Nejasno je na kojim osnovama stoji, i postoji, dance rock u biti ali generalno nebitna numera koja čak ne doseže nivo klupskog hita koji će ostati bar neko vrijeme na podijumima. Na drugoj strani, što je još bitnije, u katalogu Editorsa nema težinu, a čini se da je bend trenutno u nekakvom beztežinskom stanju, pa da provokacijom radi provokacije pokušava da se dopadne publici koja nisu njihovi vjerni fanovi. Najvjerniji fanovi možda će se i nakratko nasmijati i krišom uživati u relativno zanimljivom, prljavom rifu, ako ne u donekle zaraznoj energičnosti, a podsvjesno svjesni da to nisu stari, dobri Editorsi, ali ni neki novi – bolji.

Da ne bude zabune, Beyonce je itekako podložna satiričnom prikazu, poželjno ju je prozivati i vivisecirati njeno stvaralaštvo, kao i drugu superpopularnu pop (prima)donu Tejlor Svift koja se samo uzgred pomene na samom kraju spota, takođe pod sličnim imenom koje je direktna aluzija na dotičnu heroinu. No, ironične i satirične žaoke u ovom slučaju promašuju mete, jer jednostavno nije jasno šta je “pjesnik želio da kaže”, ili da pokaže. Možda nešto pametno u međuvremenu pokuša da kaže režiser Gregori Orhel, ali jedno je dobra namjera, a nešto sasvim drugo slaba egzekuzija.

1670 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio