Live

Milena Marković dobitnica 68. Ninove nagrade

Rate this item
(0 votes)

NIN-ova nagrada kritike za roman (2021.) godine pripala je književnici Mileni Marković, za roman “DECA”, koju je objavila izdavačka kuća LOM. Za nagrađeni roman u stihovima glasala su tri člana žirija, Marjan Čakarević, Ivan Milenković i predsjednik Teofil Pančić. Branko Kukić svoj glas dao je romanu “Pogovor” Davida Albaharija, a Marija Nenezić glasala je za “Mokrinske hronike” Srđana V. Tešina.

Koncert u čast Alice in Chains, dobitnika nagrade Muzeja pop kulture

Rate this item
(0 votes)

Nagrada osnivača Muzeja pop kulture iz Sijetla, grada iz koga su ponikli pioniri grandž scene pripala je grupi Alice in Chains, u čiju čast je sinoć organizovan dvosatni onlajn koncert, ujedno i prikupljanje donacija koje su na kraju večeri iznosile preko 700.000 dolara.

U programu su, pored još uvijek aktivnih članova inagurisanog benda, učestvovale brojne kolege muzičari i muzičarke, između ostalih i Metallica, Mastodon, Mark Lanegan (i sam jedan od ključnih aktera scene iz Sijetla sa tadašnjim bendom Sreaming Trees), zatim Bili Korgan, Dejv Navaro, Kris Novoselić, En i Nensi Vilson, i mnogi drugi.

Večeras vanredno izdanje budvanskog "Novog Vala"

Rate this item
(0 votes)

6. Festival Novi Val organizuje se u svedenom obimu, u vanrednim okolnostima, nešto kasnijem kalendarskom terminu i uz mnogo otežavajućih okolnosti, uključujući najnovije mjere NKT-a u Budvi, koje će, kako tvrde organizatori, poštovati u potpunosti.

U skladu sa tim preporukama kompletan program biće okončan do 22 časa, inače pomjeren zbog loših vremenskih uslova i zakazan za današnji dan umjesto prvobitnog plana da bude održan tokom vikenda. Svi programski sadržaji odigraće se na sceni između crkava, u budvanskom Starom gradu, sa ograničenim brojem posjetilaca i bez mogućnosti stajanja publike (u grupama).

Počinje besplatan filmski festival i traje do 10. aprila

Rate this item
(0 votes)

U ovim vanrednim okolnostima veliki je broj besplatnih kulturnih programa koji su, svima nama u kućnom karantinu, ponuđeni za besplatno konzumiranje. Tako se od večeras (u 21h) pa do 10. aprila pruža mogućnost (besplatnog) gledanja bogatog i promišljenog programa prvog online filmskog fetivala na ovim prostorima, a koji otvara ostvarenje “Optužujem”, nagrađeno Gran prijem u Veneciji te sa tri Cezara, i drugim značajnim nagradama, među kojima je i ona FIPRESCI udruženja kritičara.

Aktuelni film Romana Polanskog, jednog od najistaknutijih evropskih reditelja već više decenija, za temu ima čuvenu Drajfusovu aferu, koju je književnik Emil Zola problematizovao u svom antologijskom, više nego odvažnom tekstu “Optužujem” (J'Accuse...!). Nastao po knjizi Roberta Harisa, koji je uz Polanskog koscenarista, za glavnog junaka ima pukovnika Pikara, gotovo zaboravljenog heroja sramne Drajfusove afere koga tumači Žan Dižarden, poslednjih godina jedan od vodećih francuskih glumaca. Film će biti prikazan večeras u 21 čas na web adresi festivala mojoff.net, kao i svi drugi naslovi.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio