Lista preporuka

Rate this item
(0 votes)

Festivalska sezona je već uveliko počela, Arsenal fest je za nama a INmusic u punom jeku, poveznica za ta dva festivala je Kurt Vajl koji je ostavio vrlo dobar utisak, a rokenrol vatru su već u junu je rasplamsao superbend Foo Fighters duplim spektaklom u pulskoj Areni. Sinoć su, priča se, prašinu podigli i Hives i Fontaines D.C., a večeras i sutra će zagrebački rok festival, vjerovatno najzaokruženiji i najatraktivniji u regiji, kulminirati nastupima Suede, Garbage i The Cure. Potonji će uskoro nastupiti i u Novom Sadu, na EXIT festivalu, najvećem i najpoznatijem u ovom dijelu Evrope, a vrlo brzo uslijediće niz drugih fešti u okruženju, gdje Crna Gora nije zanemarljiv igrač iliti igralište: sutra počinje renomirani Southern Soul, zatim ne baš glasoviti Sun Reggae festival, potom novoustanovljeni Montenegro Beer Fest, zatim slijede skoro slijpljeni ( a tako različiti) BEDEM i LAKE fest, dva pobratima koja su se datumski približila isuviše. Da li ima suviše muzičkih festivala, to je već pitanje, jer su pojedini u stanovitoj krizi, kao poslednjepomenuti… SZIGET, pak, je u konstantnom usponu i neuporediv sa ostalima, iz prostog razloga jer nudi vrlo dobru mjeru između komercijalnog i kvalitetnog, ne zanemarujući rok kategoriju kao što to godinama čini EXIT festival.

Rate this item
(0 votes)

Već večeras se zahuktava koncertna ponuda u Beogradu, nastupima Lovely Quinces i Pola Čerija, čikaškog indie pop muzičara po prvi put na Balkanu, a tokom sedmice nastavlja koncertima maestra Duška Gojkovića koji će zbog izuzetnog interesovanja imati dva uzastopna koncerta u Domu omladine, zatim koncertima legendarnog benda Jethro Tull u Zagrebu i Beogradu, te kultnog country noir sastava Handdsome Family koji će ekskluzivno nastupiti samo u BG, završavajući se tradicionalnim Beogradskim džez festivalom, na samom kraju mjeseca oktobra.

Rate this item
(0 votes)

Jedan od najizrazitijih predstavnika slam poezije, strip crtač, muzičar, rječju: svestran, a zapravo ne toliko običan kao obični svestrani umjetnici, Žarko Jovanovski nam dolazi u Crnu Goru da predstavi svoj strip “Mrakci” i uvede publiku u svoju poeziju, a na koji način – to tek ostaje da vidimo. Već smo izdaleka upoznati s njegovim “Petoknjižjem” u kom je razgradio današnjicu ironično, stavljajući kraj svijeta u fokus, i to ne kraj koji se predviđa, već kraj kome prisustvujemo svakoga dana. Njegova životna priča je dokumentovana u filmu “Neuspješan skroz” autorke Ljiljane Šišmanović.

Rate this item
(0 votes)

U vremenu kad je teško okupiti živu publiku da pogleda jedan ozbiljniji igrani film, entuzijazam ekipe okupljene oko Rokumentarnih dana, festivala dokumentarnog filma u čijem je fokusu muzika, zaista zaslužuje divljenje. S minimumom sredstava, ipak nisu sabili program, već su odlučili da rade onako kako su od početka zamislili – kroz četiri sadržajna festivalska dana provući će nekoliko značajnih filmova o velikim imenima regionalne muzike, i o onima koji su u povojima sopstvenih muzičkih putešestvija.

Festival će se po drugi put održati na dvije lokacije u Nikšiću, u čuvenoj sali JU „Zahumlje“, i u inspirativnom prostoru već kultnog Blues Brothers Bara, čija su vrata već deset godina otvorena za kvalitetne stvaraoce iz gotovo svih oblasti umjetnosti.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio