Nova komedija o odrastanju u režiji Raše Andrića

16 januar 2022
Author :  

Sledećeg mjeseca očekuje se premijera novog filma režisera kultnih, izuzetno gledanih komedija “Munje”, “Tri palme za dve bitange i ribicu” i “Kad porastem biću kengur”. Radivoje Raša Andrić, posle osamnaestogodišnje pauze, vraća se u bioskope još jednim ostvarenjem o odrastanju, no za razliku od junaka navedenih filmova koji su, kako sam ističe, na ovaj ili onaj način odbijali da odrastu, čak i kada porastu, dvanaestogodišnja junakinja filmske verzije knjige “Leto kada sam naučila da letim” - jedva čeka da odraste!

U pitanju je ekranizacija bestselera Jasminke Petrović, popularne spisateljice za djecu i mlade, u kojoj pratimo dogodovštine sa “dosadnog” ljetovanja na Hvaru mlađane protagonistkinje, dok dane provodi u društvu (čak) dvije babe, sve dok isto ne preraste u nezaboravno iskustvo: nova druženja, prijateljstvo i mladalačka ljubav začinjena prvim poljupcem... Klara Hrvanović tumači glavnu ulogu, a pored nje igraju i Olga Odanović, Žarko Laušević, Snježana Sinovčić, Luka Bajto, Ema Rogić...

Scenario, rađen po pomenutom romanu za klince, potpisuje Ljubica Luković, a muziku je komponovao Vasil Hadžimanov. Ovaj porodični film, kako to kreativni tim posebno ističe, biće podjednako zanimljiv “za djecu, mame i tate, bake i deke”, dakle za sve generacije. Nastao je u koprodukciji kompanija iz Srbije, Hrvatske, Bugarske i Slovačke, uz podršku više nacionalnih filmskih centara te panevropskih fondova Kretivne Evrope i Euroimaž.

301 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio