Žarko Jovanovski večeras u Nikšiću predstavlja svoj strip "Mrakci"

07 septembar 2018
Author :  

Jedan od najizrazitijih predstavnika slam poezije, strip crtač, muzičar, rječju: svestran, a zapravo ne toliko običan kao obični svestrani umjetnici, Žarko Jovanovski nam dolazi u Crnu Goru da predstavi svoj strip “Mrakci” i uvede publiku u svoju poeziju, a na koji način – to tek ostaje da vidimo. Već smo izdaleka upoznati s njegovim “Petoknjižjem” u kom je razgradio današnjicu ironično, stavljajući kraj svijeta u fokus, i to ne kraj koji se predviđa, već kraj kome prisustvujemo svakoga dana. Njegova životna priča je dokumentovana u filmu “Neuspješan skroz” autorke Ljiljane Šišmanović.

Strip „Mrakci“ je koncept koji se sveo na 'glas', a ne na sliku, pa je jedno djelo na ivici žanrova, samim tim i fascinantnije. Pogled unutar mračnog svijeta iz kog se sve vidi, a u koji se ne može prodrijeti alegorijska je priča o bespomoćnima koji znaju, i moćnima koji nikad neće saznati.

Računamo na to da će moderatorka Marija Krivokapić učiniti predstavljanje još zanimljivijim, a da bi se uvjerili to, pođite večeras u kultni Blues Brothers Bar u Nikšiću. Početak je zakazan za 20 časova.

Mrakci.jpg

Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio