Emotivnim duetom Vedran Đurasović najavljuje svoj album prvijenac

12 januar 2018
Author :  

Čini se da je za Vedrana Đurasovića, talentovanog muzičara iz Nikšića, koji je tokom godina bio klavijaturista mnogih cover i na brzinu skupljenih bendova, sve krenulo dobrom trakom onog trenutka kad je dao na volju svom glasu i fokusirao se na gitaru. Posvetio se autorskom radu, i sa dva izuzetna singla u demo verzijama, učinio da se njegov album „Corner of my mind“, kojim koordinira iz Švedske u kojoj trenutno živi i stvara, čeka s nestrpljenjem.

Priča se nastavila nekoliko godina kasnije. Konačno se pojavio i prvi zvanični singl, „Tell Me All“, pjesma u kojoj dominira gitarska suprotstavljenost prazninama, koja će se simbolično razbiti dvojinom prije prvog refrena. Na planu usamljenosti ovo dvoglasje zapravo nije most koji spaja dvije duše, već se manifestuje kao eho, kao da se odbijaju emocije ili odsustvo istih u sudaru dva magnetna polja, u sudaru jedne iste zajedničke pogrešnosti, i onog raskršća na kom stoje dva lica koja se gledaju bez daha.

U ovoj pjesmi je istinski nježna samo namjera, ono što se nije reklo, sve ostalo su okolnosti koje su dovele da se jedan vokal nasloni na gitarsku podlogu, a drugi, ovaj ženski, razlije po dirkama. Jedan duet koji rastapa, gotovo zarazan, jedna pjesma koja nadrasta tihoću ne probijajući se laktovima. Izbor je pao na Lizette Medz Andersson, koja uglavnom egzistira na muzičkoj tacni Švedske kao cover pjevačica. Njen glas je učinio da ova pjesma prodiše, spustio je onaj prizvuk očaja koji Vedranov glas inače postiže, i već na samom početku godine imamo duet kome ćemo se vraćati, možda ne najbolji ikad, ali zasigurno onaj koji u bezdašju noći svakome može da znači na nekom nivou.

Ostaje da vidimo kako će zvučati u studiju i pjesme koje već znamo, „Where is your God“ i „World is Spinning“. Sljedeća je „Rain“, po najavama autora, a i album se može očekivati do kraja godine.

2091 Views
Dragana Erjavšek

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio