SINGL SEDMICE: Projekt - Daj

16 februar 2020
Author :  

Fanfare ugasle ljubavi raskošno bruje u ovoj troipominutnoj, bezobraznoj, necenzurisanoj pop pjesmi – jer postoji i ona druga verzija, sa alternacijom za noseće stihove “Ma dala si sve od sebe/ stvarno neka te to ne jebe”!

Ubitačan bubanj služi kao kormilo za zanosnu, razdraganu melodiju, te kao snažna protivteža bogato orkestriranim gudačkim i duvačkim dionicama što streme da song o prestanku jednog ljubavnog odnosa učine većim od života. Taj stilski zamah promišljeno pojačava tragizam lirskog trenutka, ako ga sagledavamo iz perspektive žene koja biva ostavljena, dok muški subjek(a)t – iz svog subjektivnog ugla – prosto poleti na krilima slobode ne obazirući se na ono što je slomljeno. Možemo samo da slutimo kako se dotična Ljubav (s)lomila, a i ne moramo, jer nazad nema pa nema – GOTOVO JE SVE!

Vrhunska svirka i aranžman, produkcija na nivou, na muziku koju zajedno potpisuju Vedran Vučković, Andrija Zrinski i Filip Goleš, dok je tekst samostalno sročio Zrinski. Riječ je o iskusnim muzičarima iz Rijeke koji su svoj ambiciozan muzički projek(a)t nazvali prosto – Projekt. Ispostavilo se da izbor imena sastava nije najbolji, posebno ako znamo da postoji nekakav turbopop-folk Projekat band iz susjedne Srbije, tj. NE ZNAMO nego nam Jutjub uporno isti podmeće (kao "muda za bubrege").

Pravi Projekt se ranije predstavio singlovima “Zaustavi vrijeme” i “10DODeset” koji zvuče dosta drugačije, kao klasičnije ljubavne pjesme od kojih se ne bi dalo očekivati da će njihovi tvorci napisati ovako opasan, izravan i ironičan singl. Što čini da podesimo radare i preusmjerimo ih u pravcu benda, ok ne nekog banalnog benda nego vrsne grupe muzičara pod imenom koje se teško pamti, ali koji imaju "onu jednu" vraški (alternativno: jebeno) dobru pop pjesmu u kojoj gotovo je. Sve.

510 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio